CHP'li Çıray'dan Bayındır ve Beydağ'da 'Hayır' turu

CHP'li Çıray'dan Bayındır ve Beydağ'da 'Hayır' turu

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Bayındır Ziraat Odasını ziyaret etti. Çıray daha sonra Beydağ ve köylerine yaptığı referandum ziyaretinde hemşehrileriyle buluştu.

Bu ziyaretini referandum kampanyası çerçevesinde görmediğini ifade eden Çıray, bu benim için özel bir ziyaret. Bu anayasa paketinin ülkemizi nasıl görülmemiş bir felakete sürükleyeceği konusundaki endişelerimi kardeşlerimle paylaşmak için geldim dedi.

TÜRKİYE'DE ÇİFTÇİ YOK OLURKEN SUDAN'DAN TOPRAK KİRALADILAR

Bayındır Ziraat Başkanı Mümtaz Almışlar, Aytun Çıray'ı hemşerileri olarak aralarında görmekten mutlu olduklarını belirttikten sonra Bayındırlı çiftçilerin sorunlarından bahsetti. Özellikle Damızlık Birliğinin problemlerinin giderek ağırlaştığını vurgulayan Almışlar bunda yanlış tarım politikalarının büyük bir etkisi olduguna dikkat çekti. Bizde tarım öldürülürken hangi akla hizmetle Sudan'da toprak kiralıyoruz diye tepki gösterdi. Aytun Çıray 15 yıllık AKP politikalarının her alanda olduğu gibi tarımda da üretimi öldürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye'nin tarihinin en ağır borç cenderesine sokulduğunun altını çizdi. Bunun sonucunda çok ağır bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya kaldığımızı belirten Çıray, gençler arasında işsizliğin yüzde yirmi beşe vurduğunu, bu oranın Türkiye için tam bir dehşet tablosu olduğunu söyledi. Türkiye'de iktidarın ilk görevinin bu çok hayati sorunlara çare bulmakken referandumla tam aksi yola girdiğini söyleyen Çıray, bunun Türkiye'yi tarihinde eşi benzeri görülmemiş çok tehlikeli bir sürece sokulduğuna dikkat çekti.

SÜRECİ TASVİR ETTİ

Çıray bu tehlikeli süreci şöyle tasvir etti:" Tek bir kişi Meclis olacak, anayasa mahkemesi olacak, genelkurmay başkanı olacak! İşte herşey olmak istediği için kendisi için de Türkiye için de felaket olacak!" Çıray işte bundan ötürü referandumdan hayır çıkarsa çok hayırlı olacağını, çünkü böylece siyasette kartların yeniden karılacağını ifade etti.

AVRUPA BİRLİĞİ VE SÜPER GÜÇLER ‘EVET’İ DESTEKLİYOR

Çıray son olarak bir soru üzerine Avrupa ülkelerinin ve süper güçlerin ikili bir oyun oynadıklarını ifade etti. Avrupa ve süper güçlerin aslında eveti desteklediklerini vurgulayan Aytun Çıray bunun çok açık bir nedeni olduğuna dikkat çekti. Avrupa ve süper güçlerin Ķıbrıs Barış Harekatında ve 1 Mart Tezkeresinde Meclisin kendi planlarına engel olduğunu gördüler. Kendi rehineleri olan bir tek adam rejiminin kendi hedefleri için çok uygun olduğuna karar verdiler. İşte bunun için One Minute tiyatrosu gibi yeni tiyatrolar sahnelediler.

BU MİLLET TAYYİP BEY'E HERŞEYİ VERDİ

"Sonuç olarak bu millet Tayyip Bey'e herşeyi verdi. Ama yetinmiyor. Dur durak bilmiyor." diyen Aytun Çıray sözlerini "Bunlar içerde herkese efeleniyor. Dışarda herkesten dayak yiyorlar. İsrail'e güya one minute çekip sonra elli yıldır kapısında bekledıği OECD üyeliğine tamam diyorlar. Dört milyon Suriyeliye 25 milyar harcayıp sizlerin refah ve mutluluğunu feda ediyorlar" diye tamamladı.

ÇIRAY BEYDAĞ'DA AVRUPA'YI ELEŞTİRDİ

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz Fetö Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray Beydağ ve köylerine yaptığı referandum ziyaretinde hemşerileriyle buluştu. Beydağ’ın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirten Aytun Çıray, ana­baba topraklarına yaptığı bu gezinin kendisi için tam bir moral aşısı olduğunu söyledi.

“Bayındır’dan Ödemiş’e, Tire’den Beydağ’ına kadar bütün ana­ata toprağımdaki kardeşlerimin AKP İktidarının Devlet Bahçeli’nin ülkücü hareketin mirasına ve bugününe ihanet eden 180 derecelik dönüşüyle önümüze getirdiği bu anayasa paketinin Türk Milletini nasıl derin bir uçuruma sürükleyeceğini anladıklarını gördüm. Tüm hemşerilerim Atatürk’ün ve Kurtuluş Savaşını veren bütün şehitlerimizin kutsal emaneti olan Meclise sahip çıkmak için adeta seferber olmuşlar. Elbette bunda şaşırtıcı hiçbir şey yok: ne de olsa bu topraklar efelerin diyarı! Allahtan başka kimseye kulluk etmeye zinhar rıza göstermeyen kahramanların torunları. Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ kararını çoktan vermiş, kendi özgür iradesini dokundurmamaya kararlılar.” diyen Çıray, Beydağlı bir hemşerisinin sorusu üzerine başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinin ve süper güçlerin ikili bir oyun oynadıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.