CHP’li Kılıç tekstilcilerle bir araya geldi

CHP’li Kılıç tekstilcilerle bir araya geldi

İstihdam sorunu Buca’dan çözülecek

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Buca’da yoğun olarak faaliyet gösteren Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin konuğu oldu. Toplantıda sanayicilerin sorunlarını dinleyen Kılıç, iktidarın başarısız eğitim politikalarını eleştirdi.  BEGOS’ta çalışan işçilere kreş müjdesi veren Erhan Kılıç, sanayicilerin ara eleman açığını Buca’dan kapatacaklarını ifade etti.

s-001.jpg

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) konuğu oldu. Dernek binasında, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen Kılıç, Buca’da yoğunluk gösteren tekstil sanayicileriyle bir araya geldi.

KILIÇ’IN ADAY GÖSTERİLMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ 
Toplantıda, Buca’da yoğunluk gösteren tekstil sanayicilerinin sorunları ve talepleri hakkında fikir alışverişi yapıldı. Buca’daki Erhan Kılıç’ın Başkan Adayı olarak gösterilmesinden dernek olarak çok mutlu olduklarını söyleyen EGSD Başkanı Hayati Ertuğrul, “Tekstil sektörümüz için öneli bir merkez olan Buca’da sevgili Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisi kenti ve yerel yönetimi çok iyi bilen bir kişidir.  Göreve gelmesi halinde sanayicilerimizin bölgedeki sorunlarının çözümü için önemli çalışmaları hayata geçireceğine inanıyoruz. Tekstil sanayicileri olarak öncelikli eksiğimiz istihdam. Şuan bölgemizde ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ARA ELEMAN AÇIĞI BUCA’DAN KAPANACAK 
Buca’nın tekstil sanayisi için önemli bir merkez olduğunu ifade eden Kılıç, sanayicinin ara eleman sorunu çözmek için meslek edindirme çalışmaları hakkında konuştu. Erhan Kılıç, ”Sanayicilerimiz bizler için çok önemli. Sizlerle her zaman iş birliği içerisinde olacağız. Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’nde (BEGOS) yoğun olarak tekstilcilerimiz faaliyet gösteriyor. Yıllarca başarısız eğitim politikalarıyla kalifiye eleman yetişmesinin önüne geçildi. Meslek liseleri kapatılarak imam hatiplere dönüştürüldü. Şu an Türkiye ciddi bir çıkmazın içerisinde. Sanayicilerimiz kalifiye eleman, gençlerimiz ise iş arıyor. Biz bu aradaki köprüyü istihdam projelerimizle kuracağız. Bucalı gençlerimizi istihdam edebilmek için meslek edindirme kursları açacağız. Meslek edindirme kurslarımızda sanayicilerimizin eksik gördüğü alanlara yönelik mesleki eğitim vereceğiz.  Sizlerin eksik gördüğünüz elemanları Buca’daki gençlerimizi yetiştirerek açığı kapatacağız. Bölgemizde meslek liselerinin açılmasına öncülük edeceğiz. Hem sanayicimiz hem de gençlerimiz kazanacak ” ifadelerini kullandı. 

BEGOS’A KREŞ MÜJDESİ 
8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü kapsamında BEGOS’taki kadın işçilerin kreş sorunu hakkında konuşan Kılıç, ”Biz BEGOS’ta sanayicilerimize lojistik destekler vereceğiz. Ayrıca oradaki personelden aldığımız talepler doğrultusunda BEGOS içersinde bir kreş açmayı düşünüyoruz. Kentimizde yapacağımız eğitim ve kooperatif çalışmalarıyla özellikle kadınlarımızı istihdama katmak için çalışacağız.  Bizim önceliğimiz kadınlar ve engelliler. Biz hem odalarla hem STK’larla ortak akılla proje üreteceğiz. Sizin alanınızla ilgili çalışmada gelip sizlere soracağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.