CHP'li Oran, "Beraber başaracağız"

CHP'li Oran, "Beraber başaracağız"

Ekrem Oran, "En eski belediyemizi, size sormadan, yaptığınız referandumu da dikkate almadan 2014'te kapattılar. Siz Alaçatılılar, bu seçimde, sizin belediyenizi kapatanlardan hesap soracak mısınız?" dedi.

CHP Alaçatı Seçim Bürosu'nun açılışı nedeniyle, mübadele döneminde Alaçatı'ya gelip yerleşen çok sayıda Balkan göçmeninin olması nedeniyle, anne tarafı Bosnalı olan, ilk Boşnakça albüm ile dikkatleri çeken, Boşnakça, Makedonca ve Türkçe Rumeli türküleri ile bir hayran kitlesi oluşturan Cenk Bosnalı konseri verildi. Cenk Bosnalı, bir saat süren konseri boyunca, Alaçatılılar'a keyifli dakikalar yaşattı.

Konserin ardından, Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, annesi Sevim Oran, eşi Nuriş ve oğlu Nazım Çetin Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Urla CHP Belediye Başkan Adayı İbrahim Burak Oğuz, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, belediye meclis adayları ile birlikte, meşaleler eşliğinde geldi. 

Ekrem Oran'ın, sahneden, annesi ve eşi ile birlikte Alaçatılılar'ı selamlamasının ardından, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları da, el ele Alaçatılılar'ı selamladılar. 

dscn0984.jpg

"Daha güzel Çeşme mümkün, beraber başaracağız"  

Alaçatılar'a bir konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Oran, "Hiç kimseyi ayırt etmeden, yardım elini, hizmet elini ve içimdeki koca yüreğini herkese açmış Ekrem Oran olarak oy istiyorum. Benim sevdam olan Çeşme'ye hizmet etmek için oy istiyorum. Aşkım için oy istiyorum. Ben, Çeşme'nin, Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet'in kalesi olduğunu bir kez daha göstermek için oy istiyorum. Kadının kahkahasından rahatsız olanların rahatsız olması için oy istiyorum. Hamile kadınların sokağa çıkmasından bile rahatsız olanlara karşı oy istiyorum. Herkese daha çok iş, herkese daha çok aş ve daha mutlu, daha güzel bir Çeşme yaratmak için oy istiyorum. Daha güzel bir Çeşme mümkün ve bunu hep beraber başaracağız" diye konuştu. 

"Muhittin başkandan hizmet bayrağını devraldım" 

Daha önceki konuşmalarında vurguladığı, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da açıklamalarında altını çizdiği "Bayrak yarışı" vurgusunu yineleyen Oran, "Adaylığımın kesinleşmesinden sonra, eşim ve oğlumla birlikte Anıtkabir'e giderek, ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Lozan kahramanı, partimizin Genel Başkanı İsmet İnönü'yü ziyaret ettim. Çeşme'ye geldiğimde de, aday adayı olurken, ağlayarak İlçe Başkanlığını bıraktığım partime gelerek, genişletilmiş kadınlar kolu toplantısına katıldım. Orada, 'Ben buraya zafer kazanmış komutan edasıyla gelmedim. Ben, Muhittin başkandan hizmet bayrağını devraldım' dedim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün benim devraldığım bayrağı 2 dönem sonra da bir arkadaşımıza devredeceğim. Çeşme'de altı oklu bayrağımızı 31 Mart'ta da indirmeyeceğiz. Biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

dscn0828.jpg

"Belediyenizi kapatanlardan hesap soracak mısınız?"

Alaçatı Belediyesi'nin 1873'te kurulduğunu hatırlatan Oran, "Çeşme Belediyesi'nden daha eski bir belediyemizdi. En eski belediyemizi, bize sormadan, yapılan referandumu da dikkate almadan 2014'te kapattılar. Siz Alaçatılılar, bu seçimde, sizin belediyenizi kapatanlardan hesap soracak mısınız? Bu seçimden sonra, Mayıs ayında, Alaçatı Belediye Hizmet Binası'nı, belediyenin tüm birimleriyle, eski belediye binasında açacağım. 'Alaçatı Belediyesi' tabelasını sökmedik, sökmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Alaçatı Belediyesi'ni yeniden açacağız" diye belirtti.

"Çeşme'de altyapısı olmayan mahalle kalmayacak"

Altyapı eksikliğinin farkında olduğunun altını çizen Oran, "Bana soruyorlar; 'Doğalgazı getirecek misin?' Hayır, getirmeyeceğim. Ben Eko'yum. Kalbinizi kazanmak için size yalan söylemem. Çeşme'nin daha altyapısı tamamlanmadan size doğalgaz getirmek mümkün değil. Beş yıllık dönemimizde, Çeşme'deki altyapıyı hep beraber bitireceğiz. Çeşme'de altyapısı olmayan mahalle kalmayacak. Bu sözü, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer, Çeşme'de verdi. Alaçatı'nın altyapı sorununu en başta çözeceğiz ve Alaçatı pazarı esnafının ve halkının sıkıntılarını çözmüş olacağız" diye açıkladı. 

"Ot Festivali 4-7 Nisan'da yapılacak, kortejin başında başkan olarak yürüyeceğim"

Alaçatı Ot Festivali hakkında da açıklama yapan Oran, "Bir dedikodu yaymışlar; 'Ekrem Oran, Ot Festivali'ni erteleyecek, iptal edecek' diyorlar. Bize çamur atmaya çalışıyorlar. CHP'li belediye başkanlarına atılan çamur yapışmaz. 4-7 Nisan tarihleri arasında, 10. Alaçatı Ot Festivali yapılacak. Ben de festival kortejinin başında, Çeşme Belediye Başkanı olarak yürüyeceğim. Ayrıca bir dönemin efsanesi olan Çeşme Festivali'ni yeniden canlandıracağız. Bütün yarımadaya hareket getirecek olan Çeşme Festivali'ni, sezonun ortasında değil, Eylül ayı sonlarında yapacağım. Bütün ilçemize hareket getirecek Çeşme Festivali geri geliyor" diye ifade etti. 

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, konuşmasının ardından, belediye meclis adaylarını sahneye davet ederek, tek tek tanıttı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.