CHP'Lİ PURÇU TBMM GENEL KURULU’NDA KONUŞTU

CHP'Lİ PURÇU TBMM GENEL KURULU’NDA KONUŞTU

"Bu ülkede Atatürk’ten uzaklaştıkça, Cumhuriyetten uzaklaştıkça, parlamenter, demokratik sistemden uzaklaştıkça Ortadoğu bataklığına sürükleniriz."

 

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, TBMM Genel Kurul’da Türkiye’nin genel sorunları hakkında konuşma yaptı:

CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU şöyle konuştu:

“Halk diyor ki;

Başkanlık sistemi gelirse taşeron sorunu bitecek mi? İşsizlik bitecek mi? Dolar düşecek mi? Başkanlık sistemi gelirse benzin, mazot 3 liraya, 2 liraya inecek mi? Başkanlık sistemi gelirse tarım sorunu bitecek mi? Terör bitecek mi? Toplumsal sıkıntılar, kutuplaşmalar bitecek mi?

Ortadoğu’ya bakınız. Bu vatan bizim, bu ülke bizim. Ortadoğu bataklığına doğru gidiyoruz. Hepsinde kan, terör, insanlık suçu yaşanıyor. Ben kürsüde ülkem için konuşuyorum. Bu ülkede Atatürk’ten uzaklaştıkça, Cumhuriyetten uzaklaştıkça, parlamenter, demokratik sistemden uzaklaştıkça Ortadoğu bataklığına sürükleniriz. Şahıslarla işimiz yok. Geleceğimizle işimiz var. Bir kişiye tüm yetkiler verilecek. Yasama bitmiş, yargı bitmiş, ekonomi bitmiş. Emperyalist ülkeler akbaba gibi bize bakıyor. Onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz.

Hükümeti Türkiye’nin temel sorunları ile ilgili çalışmaya davet eden CHP Milletvekili PURÇU “Hadi buyurun, taşeronlar için çalışalım sabahlara kadar. Gelin işsizlik için de çalışalım. Gece gündüz çalışalım, işsizliği sonlandırmak için çalışalım. İstatistiklere bakın, sonuçlara bakın. Ülkemiz bunları hak etmiyor. Çocuklarımızın Suriyeli çocuklar gibi ölmesini mi istiyorsunuz? Kadınlarımızın Suriyeli kadınların yaşadığı sorunları mı yaşamasını istiyorsunuz. Barış içinde, kardeşçe, birlikte yaşayacağımız bir ortam geliştirelim, alternatif kalkınma modelleri yaratalım.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.