CHP'li Serter: “Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin”

CHP'li Serter: “Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, 2017’de Dikili’de bir tarikat yurdunda tacize uğrayan 7 öğrencinin davasının 4. duruşmasına katıldı.

2017 yılının Aralık ayında Dikili’de tarikat bağlantılı olduğu iddia edilen bir özel yurtta yaşları 9-12 arası değişen 7 çocuk istismara uğradı ve olaydan sonra cinsel istismarı gerçekleştiren Ö.F.E. tutuklandı, yurt kapatıldı. 2017 Aralık ayından bu yana devam eden davanın 4.duruşmasına katılan ve davayı takip eden aileler başta olmak üzere Veli-Der Bergama Şubesi ve diğer yerel sivil topulm örgütlerinin çabalarına destek veren İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuya ilişkin olarak Bergama Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.

 “Tacizi en ağır şekilde kınıyorum”

Serter : “2017’de, Dikili’de bir tarikat yurdunda cinsel tacize uğrayan çocuklarımızın davasında burada ailelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle beraberiz. Ne acıdır ki, ülkemizde son yıllarda çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz vakaları arttı. Üstelik bunları tarikatlar denen örümcek bir yapılanma içinde yapıyorlar ama saklayamıyorlar. Farkındalığı olan ailelerimiz sayesinde istismarcı failler toplumun önüne çıkıyor. Buradaki dayanışmamız çok önemli. Bu ve bunun gibi bugüne kadar yaşanmış çocuklarımıza yönelik tüm taciz ve tecavüz vakalarının faillerini teşhir edip Türk adaletinin önüne bugün olduğu gibi getireceğiz.

Bu olayların sadece bir failden ibaret olmadığını biliyoruz, bu bir sistem sorunu, bu bir eğitim sorunu, bu bir din sömürüsü sorunu. Türk toplumunun en kıymetli varlıkları olarak çocukların bedenine yönelen her türlü istismarı, şiddeti, tacizi en ağır şekilde kınıyoruz ve diliyoruz ki Türk adaleti gereken cezayı fail veya failleri versin. »

Bir Milletvekili olarak, başta İzmir’de yaşanan vakalar olmak üzere çocuklara ilişkin tüm dava ve konularda her zaman duyarlılık göstereceğimi söylemek istiyorum. Bir baba, bir dede olarak da her zaman çocuklarımıza yönelik var olan güçlü hassasiyetimin yanında TBMM çatısı altında da Milli Eğitim Bakanlığı politikalarını eleştirmeye, kadrolarının bir an önce gözden geçirilmesi için çağrıda bulunmaya devam edeceğimi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Serter’den Bakan Selçuk’a çağrı: “Bir an önce tarikat, cemaat ve vakıf yurtlarını kapatın, çocuk istismarlarının ve taciz olaylarının önüne geçin !”

Son olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ve Bakanlık bürokratlarına özellikle sesleniyorum:  “Bakanlığınıza bağlı bu tarikat yurtlarının tümünü derhal kapatın, bütün yurtların Bakanlığa devredilmesi için gerekli adımları atın, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının bir an önce önüne geçilmesi için, en kıymetlilerimiz olan çocuklarımızın korunması için tedbir alın” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.