CHP'li Soyer’den AK Partili Zeybekci’ye yanıt!

CHP'li Soyer’den AK Partili Zeybekci’ye yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Tunç Soyer, FOX Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’ye yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Tunç Soyer, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin, Sur’daki olaylara destek verdiği yönündeki iddialarına yanıt verdi. Soyer, “PKK terör örgütü ve Sur’da açılan hendeklerle ilgili asla hiç bir mesajım, ima bile içeren bir cümlem olmamıştır. Kamuoyu vicdanını asıl yaralayan şey, bu tür gerçek dışı yaklaşımlardır” dedi.

10 YILDIR HATIRLANMAYAN BABAM!

Soyer, şunları söyledi:

10 yıldır sürdürdüğüm Belediye Başkanlığı görevim sırasında, rahmetli babamla ilgili bir tek cümlelik bir açıklama yaptım. 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında, 250 insanın canına mal olan ve çok daha fazlasını gözünü kırpmadan öldürmeyi göze almış Fettullah Gülen ile ilgili olarak, babamın bu caniyi hapis yatıran kişi olduğunu biliyordum. Daha sonra, yaklaşık 7 aylık bu hapis dışında Türkiye’de hiç bir ceza almadığını öğrendim. Belki de Devleti yönetenler, o zaman babamın gösterdiği cesaret ve hassasiyeti göstermiş olsalar o 250 can bugün yaşıyor olacaktı. Bunları düşünüp ”Babamla gurur duyuyorum” dedim. Bu cümlenin ne başka bir anlamı ne başka bir kastı vardır. 10 yıllık görev sürem içinde hiç hatırlanmayan Babamın meslek hayatı ve görevleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım sırasında birdenbire gündem oldu. Ama FETÖ kısmının üstü örtülüp, bu defa 12 Eylül dönemi öne çıkartılarak. 12 Eylül darbesine elbette karşıyım.

O KAMPLAŞMALARI BUGÜNE TAŞIMAK CAN YAKICI OLACAKTIR!

Silaha dayalı her türlü rejim değişikliği girişiminin bu ülkeyi geri götürdüğüne inanıyorum. Hele, o karanlık dönemi, kardeşin kardeşi öldürdüğü, oluk oluk kardeş kanının akıtıldığı günleri olumlu anmak elbette mümkün değildir. Evet babam şerefli bir Türk Subayıdır, bir subay olarak vazifesini yapmıştır, ama bu, o dönem büyük acılar yaşandığı gerçeğini değiştirmez. Ancak o günün çatışmalarını, yaralarını tazelemenin hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Aksine, o kamplaşmaları, nefret söylemlerini bugüne taşımak üzücü ve can yakıcı olacaktır”

İMA İÇEREN BİR CÜMLEM BİLE OLMADI

“PKK terör örgütü ve Sur’da açılan hendeklerle ilgili asla hiç bir mesajım, ima bile içeren bir cümlem olmamıştır”

YEMEK DAVETİM HALA GEÇERLİ!

Kamuoyu vicdanını asıl yaralayan şey, bu tür gerçek dışı yaklaşımlardır.  Daha kötüsü, performans, vizyon vb başlıklarda yapılması gereken  medeni bir rekabetin yerine İzmir’in taleplerinden, beklentilerinden uzak ve İzmir’in gündeminde olmayan suni başlıklarla, ülkenin bekasını milletin kutuplaştırılması ve ayrıştırımasında gören bir seçim yarışının tercih edilmesidir. Dilerim, seçime kadar kalan sürede, bu yaklaşımdan vazgeçilir ve hep birlikte, İzmir’e yakışan bir kampanya yaşarız. Son güne kadar, fikir ve hizmet yarışına girdiğim siyasi rakibime yaptığım yemek davetim geçerli kalmaya devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.