CHP'li Sözüpek'ten 3 fidan mesajı

CHP'li Sözüpek'ten 3 fidan mesajı

"Umutsuzluk ve yılgınlığa düşmek yok!"

CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin yıldönümünde Karabağlar Belediyesi meclis toplantısında bir açıklama yaptı. CHP'li Sözüpek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Tam bağımsızlık mücadelesin hiç durmadan devam edeceğini  “Bugün burada Türkiye'nin yakın tarihinin kara lekelerinden biri olan, yüreklerde ve vicdanlarda dinmeyecek bir sızı bırakan   Tam 47 yıl önce bugün, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece üç fidan, üç devrimci genç, cunta tarafından idam edildi. Onlar ömürlerinin baharında, emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye için mücadele ederken ölümsüzleştiler. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve yoksulluğa karşı gencecik ömürlerini bir mücadele bayrağına dönüştürdüler. Onlardan sonra on binlerce Deniz, Hüseyin ve Yusuf doğdu bu topraklarda. ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ diyen zalimlere inat isimleri türkü, son sözleri ise bu düşü paylaşanların andı oldu. Mirasları bugün de bin bir türlü baskıya ve tiranlığa direnenlere ışık olmaya devam ediyor.  Belleğimizde onların anıları varken, bizlere de asla umutsuzluk ve yılgınlığa düşmek yok. Karabağlardan İzmir'e, Ege'den Türkiye'ye, demokrasi mücadelesinin umut ve direnç aşılayan yüzü olmaya devam edeceğiz” 

DENİZ GEZMİŞ HÜSEYİN İNAN YUSUF ASLAN İdamlarının 47. Yılında saygıyla, minnetle anıyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.