ÇIRAY: "FUAT UĞUR İFTİRASININ BEDELİNİ YARGIDA ÖDEYECEK"

ÇIRAY: "FUAT UĞUR İFTİRASININ BEDELİNİ YARGIDA ÖDEYECEK"

İzmir Milletvekili Aytun Çıray Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur’un bugünkü yazısında kendisini Gladyo adını verdiği dış destekli karanlık bir yapının elemanı olarak hedef göstermesi üzerine kısa ama son derece sert bir açıklama yayınladı.

Benim karanlık gladyonun üyesi olduğum iftirası ile “Yürüyüşün sonunda Maltepe Meydanı’ndan sokağa sıçratılacak bir provokasyon ve kaos ile ordunun yeniden darbe girişiminde bulunmasına zemin hazırlamak.” yanlısı olduğum iftirasının sahibi Türkiye Gazetesi köşe yazarı Fuat Uğur’dan ilk defa 15 Temmuz FETÖ Darbesi Komisyonu’ndaki çalışmalarım sırasında haberdar oldum. Fuat Uğur’dan haberdar olma nedenim elbette bu hıyanet kalkışmasını neredeyse üç buçuk ay önce adeta haber veren, bu kalkışmaya katılacak olan FETÖ’nün Hususilerini “dikkat deşifre oldunuz, tarda sayılacaksınız!” diye uyaran iki yazı kaleme almış olmasıydı.

Uğur’un söz konusu yazılarda 15 Temmuz’u haber veren arka plan bilgileri bir gazetecilik çalışmasından ziyade, devlet içindeki birtakım kumpas-komplo odaklarıyla ilişkili olmasından kaynaklandığı izlenimi veriyordu. Bu da söz konusu bilgilerin gerçeğin araştırılmasında  önemli bir ipucu  olarak kullanılabileceği anlamına geliyordu. Ben işte bu nedenle 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonunda birtakım çevrelerle ilişkili izlenimi veren bu şahsın iddialarını gündeme getirdim ve Komisyon’a davet edilmesini talep ettim; kamuoyunun da bu önemli bilgiden haberdar olmasına ve bunu tartışmasına katkıda bulundum.

15 Temmuz Meclis Araştırma Komisyonundaki görevimi Türk Milletine karşı sorumluluğumu hakkıyla yerine getirme endişelerimin sonucu olan bu durum, fikren TKP’den AKP’ye transfer olan köşe yazarının  tepkisini çekmesi ve hakkımda görevinin bir parçası olan ucuz ve  basit  bir takım komplo teorilerini devreye sokması kaçınılmazdı. Genel Başkanımız  Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Milletinin çok büyük bir kısmının onayını alan Adalet Yürüyüşü bu kumpas-komplo mekanizmalarının becerikli bir aparatını harekete geçirdi. Aralarında şahsımın da bulunduğu altı CHP milletvekili Sayın Genel Başkanımız  Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir çirkin teşebbüsün parçası olarak gösterilme iftirası iğrenç bir küstahlıkla sözkonusu kalem  tarafından servis edildi.

Hayatı boyunca mensubu olduğu büyük Türk Milletine yüksek erdemleri rehber alarak Mustafa Kemal Atatürk’te ruh ve vücut bulan cumhuriyetçi medeni kurucu değerleri siyasette hayata geçirmekten ve bu yolla Türk Milletine hizmet etmekten başka bir amacı olmamış bir siyaset insanı olarak bu iftirayla mahkemelerimizde hesaplaşacağımdan ve köşe yazarının ipliğini pazara çıkarmak için yargı önünde elimden geleni yapacağımı Türk Milletine yüksek sesle ilan ediyorum.

Çünkü iyilerin eninde sonunda muzaffer olacağını biliyoruz. Bunu bize tarih ve Allah’ın her zaman her yerde iyilerin yanında olduğu bilgisi söylüyor…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.