Çocuk doktorundan domuz gribi açıklaması

Çocuk doktorundan domuz gribi açıklaması

Çınarlı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mungan’dan İnfluenzanın bir alt tipi olan ve halk arasında Domuz Gribi olarak bilinen H1N1 virüsü hakkında bir dizi uyarı geldi.

Çınarlı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Mungan, domuz gribinin hapşıran, öksüren kişilerin havaya yaydığı partiküllerin solunması, elimize bulaşan mikrobun elimizi ağzımıza burnumuza götürmemiz sonucu bulaştığını söyleyerek, “Virüs vücuda girdikten 1-4 gün sonra belirtiler başlar. Ancak belirtiler başlamadan 1 gün önce biz de virüsü yaymaya başlarız” dedi.

Bu sebeple ebeveynlerin, özellikle 5 yaş altı çocuklarının böyle bir ortama girdiğini düşünüyorlarsa mutlaka önleyici tedavi için hekime başvurması gerektiğini söyleyen Mungan, “Ağız ve burundan alınan sürüntü ile 15 dakikada sonuçlanan bir antijen testi ile bu virüsün vücuda girip girmediğini anlayabiliyoruz. Önleyici tedavi ile bu virüsün etkilerini kırmak mümkün” dedi.

fikretmungan3.jpg

NASIL KORUNACAĞIZ?

Ateş, öksürük, burun akıntısı, kas, eklem, baş ağrısı ve ishalin en sık şikayetlerden olduğuna dikkat çeken Mungan, “7-10 gün süreyle bu rahatsızlığın etkileri sürerken, bulaştırıcılık da bu süre boyunca devam ediyor” dedi.

Elleri bol suyla sabunla yıkamanın önemine vurgu yapan Mungan, “Ortamı havalandırmak, kalabalık ortamlarda uzun süre kalmamak da önemli. Eğer çocuğumuz domuz gribi olduğunu bildiğimiz ya da şüphelendiğiniz biriyle yakın temasta bulunursa 48 içinde antiviral uygulamalar başlandığı takdirde bu hastalığın etkisini kırmak mümkün” dedi. Dinlenmenin bu rahatsızlığın tedavisinde temel yöntemlerden olduğunu ifade eden Mungan, “İlaç tedavisini destekleyen dinlenme ve bol sıvı tüketimi hastalığın daha kolay atlatılmasını sağlayan etmenler” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.