Çocuk üniversitesi kampüsü İYTE'de açıldı

Çocuk üniversitesi kampüsü İYTE'de açıldı

Dünyanın ilk ve tek çocuk üniversitesi kampüsü, İYTE yerleşkesinde kapılarını açtı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in teşrifleriyle gerçekleşen Çocuk Üniversitesi, açılış dersinde robotik kodlama ve slime deneyi yaptı.

Bilime evrensel düzeyde katkıda bulunacak bilim insanları, girişimciler ve araştırmacılar yetiştirme misyonuyla kurulan İYTE, çocuklara temel bilimleri öğretmek için Çocuk Üniversitesi Kampüsü inşa etti.

İYTE yerleşkesi bünyesinde 2019 yıllından bu yana faaliyet gösteren Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (İYTE Çocuk Üniversitesi) Kampüsü İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in teşrifleriyle açılışını yaptı. Törene; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, rektör yardımcıları ve danışmanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler ile Çocuk Üniversitesi Kampüsü inşasına destekleriyle katkıda bulunan hayırsever iş insanı Akif Eski adına Mimar Dicle Ekmekçi katıldı. Açılış konuşmaları ve müzik dinletisinin akabinde, çocuklar, “Robotik Kodlama” ve "Slime Yapıyoruz Deneyi" ile ilk derslerini işledi.

31.jpg

Eğitim alanında oluşturulan iş birlikleri ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın girişimleri sonucu İYTE Kampüsünde eğitim hayatına başlayan Çocuk Üniversitesiyle; çocukların, kendilerinde var olan potansiyeli fark etmelerini sağlamak ve gelecekteki öğretim ortamlarını şekillendirmelerine destek olmak amaçlanıyor.

İzmir Valisi Sayın Selim Köşger açılışta yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “İYTE'de güzel bir vesileyle bir aradayız. İYTE'nin ve Rektör Hocamızın yaptığı tüm işleri önemsiyorum. Bizim her zaman söylediğimiz gibi; ülke olarak biricik zenginliğimiz, diğer ülkelerle mukayeseli üstünlüğümüz iyi eğitilmiş genç nüfusumuz. Bu nüfusu ne kadar iyi eğitebilirsek diğer ülkelerle yarışa devam etme şansına o kadar sahip olacağız. Çocuklarımızı ne kadar erken yaşta akademik camiayla, bilimle, sanatla, kültürle, değerlerle tanıştırırsak o kadar yol almış olacağız. Burada çocuklarımız, kendi zamanlarına göre yetiştirilmeye çalışılıyor. Kampüsün en güzel noktası da çocuklarımıza tahsis edilmiş. Bu projeye emeği geçenlere, katkı sunanlara, parasal destek olanlara, mimarî projesini çizenlere, herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımızın geleceğe hazırlanması noktasında önemli katkılar sağlasın. Hayırlı uğurlu olsun.”

Rektör Baran ise yaptığı konuşmada; “İYTE Çocuk Üniversitesi Kampüsü’nün Açılış Törenini İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in teşrifleriyle gerçekleştirdik. İYTE Çocuk Üniversitemizde, geleceğin bilim liderlerinin, rol modellerinin, Nobel ödüllü araştırmacılarının ve insanlığın sorunlarına çözüm bulacak akademisyenlerin tohumlarını atıyoruz. Eğitime ve bilime verdiğimiz önemle ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimize, değerli hayırseverimiz Sayın Akif Eski’ye ve İYTE Çocuk Üniversitesi Kampüsümüzün oluşturulmasında fikir aşamasından bugüne kadar emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İYTE Çocuk Üniversitesinde, temel bilimlere girişin yanı sıra atölye çalışmalarıyla çocukların eğlenceli bir dönem geçirmesi hedefleniyor. 7-14 yaş aralığında öğrencilere kodlama, robotik, oyun tasarımı, moda tasarımı, gastronomi, yabancı dil(ler), dijital tarım ve hayvancılık, veri bilimi, uzay bilimleri, arkeoloji, salon sporları, resim, müzik gibi modern yüzyıla uygun bilgi ve becerileri kazandırabilecek multidisipliner eğitimler verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.