Çocuklar istedi, Filiz ablaları yapacak

Çocuklar istedi, Filiz ablaları yapacak

Selçuk’un Havutçulu Köyünde seçim çalışmalarına devam eden CHP Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Havutçulu’da yaşayan çocukların taşımalı sistemden dolayı okula gitmek için yaşadıkları ulaşım sorunu çözme sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, seçim çalışmalarını farklı kesimlerin talep ve beklentilerini dinleyerek ve kalıcı çözümler üretmek üzere atılacak adımları anlatarak devam ediyor. Selçuk’un Havutçulu köyünde de hemşehrileri ile tek tek görüşen, evlerine misafir olan CHP’nin Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, köylünün sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Yerelden kalkınmanın önemini tekrarlayan ve buna çok önem verdiklerini dile getiren Sengel, kadınları üretime dahil edecek adımların Havutçulu’da da gerçekleştireceklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in de tarım projelerinde önemle durduğu kooperatifleşmenin tüm İzmir’de hayata geçirileceğini hatırlatan Sengel, “Havutçulu’nun hamarat kadınlarının ellerinden çıkan ürünler değerlenecek. Kadın üreticiler ile kooperatif kurarak üretimi güçlendireceğiz. Bu konuda projelerimiz hazır. Büyükşehir’in de desteğiyle çok güzel işler yapacağız” açıklamalarında bulundu.

EN ÖNEMLİ KONU ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ

 CHP’li Sengel, özellikle çocukların Filiz ablası olarak onların eğitim ve gelişimleri için isteklerini üzerinde durdu. Havutçulu’da yaşayan çocukların boynuna sarıldığı Sengel’den istekleri taşımalı eğitimden dolayı yaşadıkları ulaşım sıkıntısını çözmesi oldu. CHP Adayı Sengel, çocuklara Selçuk’a okula gitmeleri için ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı çözeceklerini, ayarlanacak servisle bu önemli konunun sorun olmaktan çıkacağını söyledi. Sengel, “Havutçulu köyümüze defalarca geldim ve pek çok sorunu var biliyorum. Bunların hepsinin çözümü kolay, Büyükşehir Belediyemizin desteği arkamızda, kanalizasyondan alt yapıya, arazi yollarının tamamlanmasına kadar hepsini halledeceğiz. Ancak burada en önemli konu çocuklarımızın eğitimi. Eğitim sisteminin taşımalı eğitime dönüştürülmesinden dolayı çocuklarımız maalesef okula gidememe noktasındalar, bu çok üzücü bir durum. Biz, onların mağdur olmaması için acil olarak ulaşım sorunlarını çözecek servisi ayarlayacağız. Çocuklarımıza söz veriyorum, ulaşım probleminiz bitecek. Sizlerden de Atatürk gençliğine yakışır şekilde çalışkan, başarılı, azimli, kararlı gençler olmanızı; cumhuriyet değerlerine sahip çıkmazınızı ve  bu ülkenin çağdaşlaşması için canla başla çalışmanızı istiyorum” diye konuştu.

fcs-havutculu-ziyaret-11-(5).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.