Cumhurbaşkanı Erdoğan: "41 milyonun üzerine çıkmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "41 milyonun üzerine çıkmıştır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu HGM Atlas ve HGM Küre Uygulamalarının Tanıtılması Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milli harita uygulaması toplantısında konuştu:

Milli harita uygulamamıza kavuştuk. Göreve geldiğimizde savunma sanayinde yüzde 20 gibi bir ihtiyacı karşılarken hamdolsun yüzde 60 seviyelerine çıktık. Elbette bunu daha da yukarılara çıkaracağız.

Her ülke yeni döneme yeni isimler veriyor. Biz ise milli teknoloji hamlesi ve dijital Türkiye diyerek bu süreçte yerimizi alıyoruz. Bugün ülkemizde elektronik devlet kullanıcısı 41 milyonun üzerine çıkmıştır. Yapay zeka dünyanın geleceğine damga vuracak yepyeni bir devrimdir. Tüm kurumlarımızı yapay zeka devrimine hazırlamalıyız. Ama insan her şeyin merkezinde olmaya devam edecektir. Bu yüzden tüm çalışmalarımızı insan merkezli bir çalışmayı sürdüreceğiz. 

Türkiye olarak bizi diğer ülkelerden ayıran en büyük özelliğimiz budur. Biz Avrupa'nın mültecileri bakışı gibi onlara bakmadık. Bu bizim medeniyet perspektifimizin sonucudur. Önümüzde bizden daha zengin nice ülke olmasına rağmen dünyada bir numarasıyız. Dünyanın en zengini olarak görülenler bizim çok gerimizdeler. Ferahımızı sadece kendimiz için değil tüm insanlık için kullanıyoruz. 

Suriye'de yaptığımız operasyonları sadece kendi sınır güvenliğimiz için değil oradaki halkın da huzuru için yapıyoruz. 

Biz sıradan kabile bir devleti değildik.Şimdi de değiliz. Biz anlı şanlı Türkiye Cumhuriyet'idir. Suriye'de sadece insani olarak orada olan tek ülke Türkiye'dir. Askeri gücünüz yeteri kadar yoksa eğer milli birlik ve beraberliğiniz yoksa kimse sizin gözünüzün yaşına bakmaz. Bunu Kıbrıs'ta gördük. Asala terör örgütünde bunu gördük. Karabağ'ın, Bosna'nın işgalinde bunu gördük. İşte bunun için Türkiye'yi her alanda 16 yıldır güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son 5-6 yılda yaşadıklarımız ülkemizi tökezletme planlarıdır. 

Biz tüm darbelerin karşısındayız. Sandıktan gelene herkes saygı duymak zorundadır. Türkiye en büyük felaketlerinden birinden 15 Temmuz ihanet girişiminde Allah'ın izni ve milletimizin ferasetiyle yok edilmiştir. FETÖ denen tarihin gördüğü en alçak örgüte asla taviz vermeden mücadelemiz sürüyor, sürecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.