Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! "Zor bir savaş yürütüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! "Zor bir savaş yürütüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleşecek Türk Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hamdolsun, salgına nispeten daha hazırlıklı yakalandık.  Sizlerden gelen talepleri öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Türk Konseyi, bu alandaki iş birliğimizi daha verimli kılmak için faydalı bir platform olduğunu şimdiden ispatlamıştır. Görünmez düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türk Konseyi Zirvesi koronavirüs salgınıyla mücadelede dayanışmamızı perçinleyecektir. Salgın başladığından bu yana 65 ülkeden 25 binden fazla vatandaşımızın ülkemize geri dönüşlerini temin ettik.  Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. Mücadelemizi sürdürürken salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız. Gelişmelere bütüncül şekilde yaklaşmalı, iş birliği alanlarını tespit ederek gerekli adımları süratle atmalıyız. 

EK 3500 TON İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bakü-Tiflis- Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz.  Konsey üyelerimizden geçiş belgesi kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum. 

YENİ BİR DÜNYA GERÇEĞİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız, ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız. Konseyimizin siber güvenlik olgusunun geliştirilmesi ve uygulanması konusunda da rol alabileceğine inanıyorum. İletişim sektörü de bu salgın ile önemli bir sınavdan geçiyor.  Gelişmeler Hazar geçişli orta koridorun güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.