Delican, "Görevimiz ve hedefimiz belli"

Delican, "Görevimiz ve hedefimiz belli"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeni ile bir mesaj paylaştı.

Delican; Türk milletinin yazdığı istiklal ve istikbal mücadelesinin dünyada eşi benzeri olmadığına dikkat çektiği mesajında; o gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yokluk ve imkansızlıklar içinde işgale ve sömürüye dur diyerek Cumhuriyet'i kuran bir milletin sırtını, bugün de yere getirmenin zor olduğunu dile getirdi.  

Başkan Bülent Delican; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; 

" Bir milletin; erkeği, kadını, yaşlısı; genci ve çocuğu ile nice destan yazarak verdiği var olma mücadelesi; bize rehber sayılacak zaferleri ve bugün 94 yaşına giren Cumhuriyet'i armağan etmiştir. Bu milletin ferdi, o kahraman ecdadın mirasçısı olmak büyük onur; Cumhuriyet ve değerlerinin koruyucusu olmak büyük sorumluluktur. Bizi birbirimize bağlayan; o gün de tüm farklılıklarına rağmen düşmana karşı omuz omuza mücadele veren anlayış, cesaret ve birlik beraberlik ruhudur.  Unutmamalıyız ki; bu ruhun devleştiği her yerde her dönemeçte özgürüz ve güçlüyüz.

 

Cumhuriyet kazanımlarını ileriye taşımanın, kuruluş felsefesini yaşatmanın, hedeflerimizi gerçekleştirerek emperyalizme karşı her an direnebilmenin temel kaynağı işte budur. Düşmanın, bizi biz olmaktan çıkarıp, kardeşi kardeşe kırdırmak taktiği, farklılıklarımızı zenginlik değil de kavga unsuruymuş gibi kullanma gafleti, terörü allayıp pullayarak devletimize evimize kadar sokma cesareti biz bu ruhu taşıdıkça asla amacına ulaşamayacaktır. 15 Temmuz gecesi de vücut bularak işgali ve darbecileri durduran; günlerce gecelerce tutulan demokrasi nöbetlerine dönüşen  işte milletimizin göğsündeki bu iman ve vatan aşkıdır. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük zafere ulaşıp, Cumhuriyet'i ilan ederken " Şunu bir gerçek olarak biliniz ki, şeref hiçbir vakit bir adamın değil, bütün milletindir. Eğer yapılan işler mühimse, gösterilen muvaffakiyetler belli ise, inkılâplar dikkati çekici ise, her fert kendini tebrik etmelidir. " sözleri ile geleceğin. gelişme ve büyümenin de anahtarını vermiştir. Cumhuriyet'imizi korumak, her alanda kalkınan, güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu azim ve kararlılıkla sürdürmek de milletimizin her ferdinin inanç ve irade göstermesi ile mümkündür.  

Biz; binlerce yıllık şanlı tarihimizin ve son olarak 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet rejimi  ile taçlanan istiklal mücadelemizin rehberliğinde çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.  Bugünün savaşlarında bizi güçlü kılacak ekonomik ve sosyal reformları bir bir gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Önümüze çıkan engelleri aşarak, dünya ile yarışmanın koşullarını el birliği ile oluşturmak için; 94 yıllık Cumhuriyet tarihimizin işaret ettiği hassasiyetleri de gözetip, milletimizin irade ve sağduyusuna dayanarak yol alacağız. Milletimizin destek ve azmi, Cumhuriyet'imizin 100. yılı hedeflerimizi gerçekleştirmemizin de itici gücü olacaktır.  Gelişme ve yenileşme hedeflerimizi gerçekleştirirken; kurtuluş ve kuruluşun başlangıç noktası olan İzmir'imizin; vatansever ve öngörülü İzmirli'lerin katkısı hiç kuşkusuz büyük olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta istiklal mücadelemizin önderi , Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; canı pahasına varlığına ve bayrağına sahip çıkan, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet'imizin 94. yılı kutlu olsun. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.