Dikilililer Hıdırellez'i renkli görüntülerle kutladı

Dikilililer Hıdırellez'i renkli görüntülerle kutladı

İzmir'in Dikili ilçesinde, Dikili Belediyesi tarafından organize edilen Hıdırellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Gece boyunca süren etkinliklerde ortak dilek hep “huzur içinde birlikte yaşam” oldu.

İsmetpaşa Mahallesi Botanik Yolu üzerinde bulunan Belediye Düğün Salonu Alanı'nda gerçekleştirilen şenlikte, Dikilili vatandaşlar Dikili Belediyesi Kent Orkestrası'nın çaldığı müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen şenliğe Dikili Roman Kültürünü Tanıtma Derneği ile Dikili Roman Kültürünü Araştırma Derneği de tam destek verdi. 

Mutluluğun Resmini Danslarına Yansıttılar

Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğe Dikili'de yaşayan Roman vatandaşların yanı sıra kentin farklı noktalarından gelen vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Şenlik alanında toplanan Dikilililer, Dikili Belediyesi Kent Orkestrası'nın çaldığı müzikler eşliğinde Hıdırellez’i dans ederek kutladı. Orkestranın çaldığı müziklere coşku dolu danslarıyla eşlik eden Roman vatandaşlar, kutlama boyunca bol bol göbek attı. Dansları gibi renkli kıyafetleri ile ilgi odağı Roman vatandaşlar gece boyunca mutluluğun resmini danslarına yansıttı. 

 “Biz Biriz, Birlikteyiz”

 Etkinliğe katılan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da sahneye Dikili Roman Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Sitem Kara ve Dikili Roman Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Ferdi Gezdur ile birlikte el ele çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Tosun yaptığı konuşmasında, Dikili'nin sevgi ve hoşgörü kenti olduğuna vurgu yaparak, “Dikili dayanışma içinde büyümeye ve güzelleşmeye devam ediyor. Belediye olarak öncelikli hedefimiz birliğimize ve beraberliğimize çimento olmaktır. Ne mutlu ki, her yıl artan bir coşkuyla Hıdırellez bayramımızı kutluyoruz. Bu yıl ayrıca mutluyuz. Çünkü belediyemiz bünyesinde kurulan Kent Orkestramızda bizlerin mutluluğuna mutluluk ekti. Bu güzel Kent orkestramızın üyeleri arasında ne mutlu ki bu güzel mahallemizin de çocukları yer alıyor. Ve yine çok mutluyuz. Bugun bu alanda biz biriz, birlikteyiz ve bölünmeden, ayrışmadan el ele, omuz omuza bir aradayız. Bu nedenle katkılarından dolayı Dikili Roman Kültürünü Tanıtma Derneği ile Dikili Roman Kültürünü Araştırma Derneği yönetimlerine ve kıymetli başkanlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Nice Hıdırellezler yaşamak dileği ile sizleri saygı ile selamlıyorum." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.