Dış Patent'ten çalışanlarına fikri mülkiyet eğitimi

Dış Patent'ten çalışanlarına fikri mülkiyet eğitimi

Dış Patent Kurucu Ortağı Tolga Çaylak, güçlü markalar ve ihracatta katma değerli ürünler için de fikri mülkiyet bilincinin olması gerekiyor diye ekledi. Dış Patent diğer Kurucu Ortağı İhsan Karaca ise bu bilinç için eğitimlere başladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Dış Patent Patent Vekili Hatice Başak tarafından verilen Sınai Mülkiyet Hakları genel eğitiminin ardından yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Dış Patent Kurucu Ortağı İhsan Karaca, “Ostim Teknopark’ta gerçekleştirdiğimiz eğitimde 139 firma tarafından katılım sağlandı. Fikri ve sınai hakların içerdiği konular ve genel tanımları, marka neden önemlidir, tasarım nedir, buluş nedir, her fikir bir buluş mudur, patent ile korunan ancak faydalı model ile korunmayan buluşlar nelerdir gibi konulara eğitimimizde yer verdik” dedi.

ihsan-karaca-2.jpeg

“Buluşların koruma altına alınması gerekiyor”

Fikri mülkiyet konusu bir ülkenin ekonomide şahlanabilmesi için en önemli unsurlardan biridir diyen Dış Patent Kurucu Ortağı Tolga Çaylak ise, verdikleri eğitimin firmaların bilinçlenmesi için çok önemli olduğunu belirterek, “Yeni buluşlar ve bunların koruma altına alınması katma değerli ürün ihracatı için olmazsa olmazdır. Bu nedenle yerli markalarımızın değerinin artması ve fikri mülkiyet konusunun öneminin herkes tarafından anlaşılması için eğitim çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

tolga-caylak-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.