Donald Trump'a Şok Protesto: Bağırarak Küfür Ettiler

Donald Trump'a Şok Protesto: Bağırarak Küfür Ettiler

Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçi partinin başkan adayı Donald Trump, gittiği New Mexico'da protestoculardan küfür yedi.

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, kampanya için gittiği New Mexico'da protesto edildi.

CNN, Albuquerque'deki gösteride Trump karşıtlarının ateş yakıp bir cam kapıyı parçaladığını ve taş attığını aktarıyor. Etkinliğin gerçekleştiği kongre merkezinin etrafında toplanan göstericiler, sloganlarla yüksek sesle Trump'a karşı küfürler de savurdu.

Kongre merkezinin etrafında güvenlik önlemi alan polis, eylemcileri dağıtmak için biber gazı kullandı.

Görüntülerde, bazıları maske takan protestoculardan birinin polis bariyerini almayı iki kez denediği ve polis tarafından engellendiği yer alıyor.

CNN, bazı protestocuların kendilerine eşlik eden polisle dalga geçtiğini ve polis araçlarına atladığını bildiriyor. Polisin çabası Trump taraftarları ve karşıtlarının çatışmasını engelledi.

CNN'e göre, yaşananlar Mart ayında Chicago'daki çatışmayı hatırlatıyor. Söz konusu olayda Trump taraftarları ve karşıtları çatışmıştı. Ancak bu kez polis eylemcilerle çatışmadı ve kimseyi de gözaltına almadı.

Amerikan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı milyarder işadamı Donald Trump, göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla tanınıyor. Müslümanları ülkeye sokmamayı düşünen Cumhuriyetçi lider, Meksika sınırına da boydan boya duvar öreceğini birkaç kez ilan etti.

Trump son anketlere göre ilk kez Demokratlar'ın başkan aday adayı Hillary Clinton'ı geçmiş görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.