'DREAMLIFE' Türk Sinema ve dizilerinde Hollywood kalitesini birleştiriyor!

'DREAMLIFE' Türk Sinema ve dizilerinde Hollywood kalitesini birleştiriyor!

Yaklaşık on yıldır sinema, televizyon dizisi ve yurt dışı platform dizileri sektöründe isim yapmış olan UNC FILM Prodüksiyon sahibi Mehmet Çetin, geçtiğimiz ay Alman ve Kore yatırımcı şirketlerle birleşerek sektördeki ağını genişletti.

DreamLife Türkiye stüdyosu adıyla yola devam eden yeni şirket, 166 Milyon dolar yabancı yatırım bedeliyle, yeni dönem sinema ve televizyon filmleriyle beraber, CODE adında ileri düzey bilgisayar ve konsol oyunları tasarımına başladı.

Konuyla ilgili sorumuzu cevaplayan DreamLife şirketi yönetim kurulu başkanı Mehmet ÇETİN, Televizyon ve sinema sektöründeki başarı çemberini uluslararası arenada daha etkin kılmak için yabancı ortaklık yatırım ağını güçlendirdiklerini belirtti ve bu yeni oluşumla, Türkiye’nin adını global film ve oyun tasarım piyasasında zirveye taşımak istediklerini sözlerine ekledi.

DreamLife; İstanbul, Los Angles ve Düsseldorf stüdyolarında hizmet veriyor

Şimdilerde vizyona hazırlanan Mahsusa filminin yapımcısı ve birçok yerli-yabancı filmin de yapım ortağı olan Mehmet ÇETİN, Amerika ve Kanada’daki dizi platform kanallarına da yapımlar hazırlıyor.

Mehmet Çetin’in başında olduğu DreamLife şirketi, çekimi devam eden ve bir Amerikan dizi- platform kanalına satılan; Narcotic Turkey, Kaira, İron Bird (Demir Kuş), Princess of Dream City (Düş Şehrinin Prensesi) gibi ileri düzey projelerin de sahibi, bu yapımların dışında beş yeni film prodüksiyon için hazırlıklar yapılıyor.

UNC ile yola çıkan ve DREAMLIFE Türkiye Stüdyosu olarak devam eden şirketin yaptığı işler bunlarla da sınırlı değil. Yapımcılığın dışında, sinema ve dizi sektörüne Hollywood kalitesinde görsel efekt yapan şirketin portföyü de oldukça geniş. Bugüne kadar 93 Türk dizisi, 42 yerli sinema görsel efektleriyle beraber, 12 yabancı dizi ve 21 yabancı sinema projesinin görsel efektleri de bu şirketten çıktı.

Yeni Dönem Bilgisayar ve Konsol Oyun Tasarımı

Oyun yazılımları konusunda, global bir yazılım ve grafik timiyle çalışmaya başlayan DREAMLIFE, oldukça farklı bir fantastik bilgisayar oyununu yakında duyuracak. Oyunun VR (sanal gerçeklik) internal fuar tanıtım videoları kısa bir süre sonra tanıtıma çıkacak ve oyun severlerle buluşacak. CODE isimli bu oyunun, oyunseverlere farklı ve keyifli bir deneyim sunacağı söyleniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.