Düğün ve nişan organizasyonlarında ücret iadesi alınabilir!

Düğün ve nişan organizasyonlarında ücret iadesi alınabilir!

Avukat Mehmet Harun Elçi, düğün ve nişan organizasyonları için salon sahiplerine ödeme yapan ancak korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle etkinliği iptal etmek zorunda olan tüketicilerin haklarını anlattı

Avukat Mehmet Harun Elçi, “Tüketiciler, salon etkinliği için yapmış oldukları ödemelerin kesintisiz şekilde kendilerine iadesini talep edebilecekleri gibi henüz ödenmemiş taksitler söz konusu ise ilgili ödemeleri de yapmaktan imtina edebilirler” dedi.

aw987048_01.jpg

Dünyada hızla yayılan korona virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘korona virüs' konulu bir genelge göndererek nişan ve düğün salonları ile kır bahçesi gibi alanların faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurmuştu. Salgının aldığı boyut da göz önüne alınarak bu sürecin daha ne kadar süreceğinin belirsiz olması birçok aileyi sürecin sonunu beklemeden düğün yapmadan evlenme yoluna yöneltti. Avukat Mehmet Harun Elçi, düğün ve nişan organizasyonlarını iptal etmek zorunda olan tüketicilerin haklarını anlattı. Elçi, “Bu arada nişan ve düğünleri bakımından düğün salonları ile anlaşan aileler yapmış oldukları ödemeleri salon sahiplerinden talep etmeye başladıysa da düğün salonu sahipleri tarafından birçok ailenin mağdur edilmeye başladığı duyumları alıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.