Dünya Barış Kupası Trabzon'a gitti

Dünya Barış Kupası Trabzon'a gitti

4 Ekim 2018 Perşembe günü Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde başlayan Dünya Barış Kupası 3.Masterler Uluslararası Futbol Turnuvası bugün oynanan final müsabakasıyla tamamlandı.

Finalde Trakya Karması’nı 1-0 yenen Trabzon Akçaabat takımı şampiyonluğu kazandı. Bu yıl  4 ülkeden 21 takımın katıldığı turnuva.her yıl geleneksel olarak Ekim Ay’ının ilk haftasında Kuşadası’nda yapılıyor. Ayrıca katılan takımlar kendi ülkelerinde düzenledikleri daha küçük çaplı organizasyonlarla Dünya Barış Kupası’nın yurtdışı ayaklarını gerçekleştiriyor.

ŞEHİTLERE SAYGI

Aydın Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği, açılışını Başkan Özlem Çerçioğlu’nu  temsilen Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş ve Belediye Meclis Üyesi Kadir Mutlu’nun yaptığı turnuva 40 yaş üzeri takımların yer aldığı 4 eleme grubunda maçlarla başladı. Turnuvanın grup maçlarının oynandığı günlerde gelen şehit haberleri üzerine tüm maçlar öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

AKÇAABAT  - TRAKYA 1 -0

Trabzon Akçaabat - Antalya Masterler, Trakya Karması - Kuşadası Masterler takımları grup birincileri olarak (Cumartesi Günü) yarı final oynadılar. Rakiplerini yenen Akçaabat ve Trakya takımları 7 Ekim 2018 Pazar günü oynanan finalde kozlarını paylaştılar. Yurtiçi ve yurtdışından gelen diğer takım oyuncuları, aileleri ve Kuşadalı vatandaşların heyecanla seyrettiği finali Trabzon Akçaabat  Masterler takımı ikinci yarıda Oktay’ın attığı golle kazandı. Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Gök, Ege Masterler Federasyonu (EMF)Başkanı Haldun Dokel ve yönetim Kurulu üyeleri dereceye giren takımlarla birlikte katılımcı tüm takımlara kupalarını verdiler.   

  Maç sonrası Trabzonlular, başarılarını kupayla birlikte Kolbastı oynayarak kutladılar. Bu yıl ilk kez turnuvaya dahil edilen 50 yaş üzeri takımlar arasında ise birinciliği Bornova Masterler elde etti. 3 yıl önce büyük turnuvaları Ege Bölgesi’nde gerçekleştirmek için çıktıkları yolda başarılı bir organizasyona daha imza attıklarını belirten EMF Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Gök, turnuvanın yurtdışı ayaklarını önümüzdeki yılın ilk aylarında 4 ayrı ülkede yapacaklarını söyledi. Gök; “Spor,dostluk, kardeşlik, değişik ülkelerden yeni insanlar tanımak ve bölge turizmine katkıda bulunmak gibi değişik amaçları aynı anda gerçekleştiriyoruz. Bize destek veren başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve organizasyona emek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.” Dedi.  

Final maçı ve kupa töreninin ardından takımlar geldikleri Adıyaman, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır,  İzmir, Edirne, Manisa, Mersin, Trabzon, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Magusa ve Girne, Romanya’nın Constanza Costinesti ve Yunanistan’ın Sakız Adası’na dostlukla uğurlandılar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.