Durmaz'ın kahvaltısına 2 bin kadın katıldı

Durmaz'ın kahvaltısına 2 bin kadın katıldı

CHP Aliağa Belediye Başkanı Özcan Durmaz, düzenlediği kahvaltıda Aliağalı 2 bin kadınla bir araya gelerek onlara yönelik projelerini anlattı.

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Bizim Ev Restoran’ta Aliağalı kadınlarla bir araya geldi. Yaklaşık 2 bin kadının katılımıyla gerçekleşen kahvaltıya CHP Aliağa İlçe Örgütü, İyi Parti Aliağa İlçe Teşkilatı, CHP ve İyi Parti Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği, Tüm Bel-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Emekli-Sen, Çağdaş Yaşam Gönüllüleri Derneği, Petrol-İş Sendikası üyeleri, Mahalle Muhtarları, Şehit aileleri ve çok sayıda kadın destek verdi. 

be226adb-c0a8-4be0-9412-5773472d27ae.jpg

Kadınlara seslenen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Aliağa’nın güzel insanları, Aliağa’nın harika kadınları, annelerimiz, ablalarımız, bacılarımız hoş geldiniz” diye konuşmasına başladı.

32502cbb-3e7f-46de-bbc5-322c051fd36d.jpg

CUMHURİYET, KADINI HAYATIN İÇERİSİNDE HAK ETTİĞİ YERE OTURTAN EN BÜYÜK DEVRİMDİR.

Dünya Emekçi Kadınların Günü’nü kutlayan Durmaz “Hayatın yükünü sırtında taşıyan, en ağır şartlarda en büyük sıkıntıları göğüsleyen kadınlarımız bu gün bizlerle beraber. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 1857 yılında Amerika’da grev esnasında 129 kadının yanarak can vermesi sonucu kararlaştırılmış anma ve mücadele günüdür. Aradan geçen neredeyse 160 yıllık süre zarfında ne yazık ki kadınlar hala çile çekmeye devam ediyor. Özellikle ülkemizde kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri devam ediyor. Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte kadına verilen büyük değerin giderek gerilemesi bizi üzüyor. Cumhuriyet, kadını hayatın içerisinde hak ettiği yere oturtan en büyük devrimdir. Onu hayata geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla minnetle anıyoruz. Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Kadınların hayata katıldığı devrimin adıdır. Biz kadınlarımızın Cumhuriyetle kendilerine verilen hakları kullanabilmesi ve bir adım daha ileriye taşıyabilmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz.” dedi. 

34a52114-ed0a-4ef7-89c2-248ec093a3c3.jpg

KADINLARI BİRİNCİ SINIF KESİM HALİNE GETİRECEĞİZ

Kadın Dostu Kent taahhütnamesini imzalayarak Aliağa’da kadınları hayatın önünde yürüyen bireyler haline getirmek istediklerini ifade eden Durmaz “Çıktığımız siyasi yolculuk umarım Aliağa’ya belediye başkanı olmamızla noktalanacak. Bu gerçekleştiğinde Aliağa’da Kadınlar hayatımızın yarısı olacak. Kadınlar bizim belediyeciliğimizde hep en önde yürüyecekler. Dün ‘Kadın Dostu Kent’ sözleşmesini imzaladık. İmzaladığımız sözleşmede Kadın Hakları Koordinasyonu oluşturmayı, belediye ve il genel meclislerimizde kadın-erkek eşitlik komisyonları kurmayı, belediye ve valiliklerde eşitlik birimi kurmayı, illerin yerel eşitlik eylem planlarını kadın örgütleri ve yerel paydaşlarımızla birlikte planlamayı ve uygulamayı, bütçelerimizi toplumsal cinsiyete duyarlılık ilkesini göz önünde bulundurarak hazırlamayı taahhüt ettik. Dezavantajlı durumda olan, her zaman ikinci sınıf muamelesi yapılan, hizmet almakta zorlanan kadınlarımızı biz kendi belediyeciliğimizde birinci sınıf, hayatın önünde yürüyen ve politik olarak kayırılan kesim haline getirmek istiyoruz.” diyerek buna ilişkin projelerini Aliağalı kadınlarla paylaştı.

Kahvaltıda tüm kadınlara renk renk menekşeler hediye edilirken, katılımcılar daha sonra canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Etkinliğin sonunda grup toplu halde CHP Merkez Seçim Ofisi’ne kadar yürüyüş yaptı, sloganlarla Özcan Durmaz’a destek verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.