EN Eczanelerin İlk Halkası İzmir'de Açıldı

EN Eczanelerin İlk Halkası İzmir'de Açıldı

EDAK Ecza Kooperatifi tarafından geliştirilen yeni eczane modeli EN Eczane'nin ilki İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hizmete girdi. Eczacıların hastalara ve müşterilerine daha fazla vakit ayırabileceği yeni modelde, hastalara danışmanlık hizmeti

NASIL DAHA İYİ ECZACILIK YAPARIZ SORUSUNUN YANITI

EDAK Başkanı Emre Bacanak, açılışta yaptığı konuşmada EN Eczane modelinin uzun yıllar süren çalışmalarının bir ürünü olduğunu söyledi. Projenin 'Nasıl daha iyi eczacılık yaparız' sorusuna yanıt olarak geliştirildiğini anlatan Bacanak, "Bugün kocaman bir puzzleın ilk parçasını yerleştiriyormuş gibi hissediyorum. EDAK’ın yıllardır peşinde koştuğu, daha çağdaş bir eczane modelinde daha iyi bir eczacılık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. EN Eczane İlaç sektörü ile dağıtım kanalı olan kooperatife ve eczacılara daha iyi bir hizmet sunma amaçlı bir projedir. Temelde  eczacıların eczane operasyonlarını , iş yükünü azaltıp , eczacılığa daha fazla zaman ayırma ,  mesleki tatmin  ve  ürünlerin tüketiciye daha doğru şekilde ulaştırmasını sağlayacak bir sistemin ilk halkasını görüyorsunuz. Bu yapı , diğer eczacılarımız  ve EDAK ortakları tarafından çoğalarak halka büyüyecek. Biz eczacılar için ise daha iyi eczacılığın önünü açacak. Burada emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ECZACININ TÜKETİCİYE DAHA İYİ HİZMET ETMESİ SAĞLANACAK

 EDAK Ecza Kooperatifi Genel Müdürü Rüstem Karakaya, yeni modelle eczanelerin kar marjlarının da artacağına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu projede eczane eczacıya ait ve hep öyle kalsın diye eczacının ortağı olduğu Kooperatifi, eczanenin işletme fonksiyonlarını standardize ediyor. Böylece eczacının eczanesinde sadece eczacılık yapmasına gerekli zamanı yaratıyor. Ayrıca, sistemin tanıtımını da kooperatif üstleniyor. Projenin  amacı tüketiciyi işin merkezine koyup, eczacının tüketiciye daha iyi hizmet etmesini sağlamaktır. Eczacılık sektörü bugün, 25 milyar liralık bir Pazar ile muhatap. Ancak bu proje ile kendini 40 milyarlık bir pazara konumlandırmış oluyor. Sektör temsilcilerinin de bu pazardan alabilecekleri önemli paylar var. Tüketiciye anlatacak daha çok şey var. En eczane modeli bunu hedefliyor. Projenin doğasında, şimdiye kadar alışılmış olan düzeninin daha farklı yorumlanmasını gerektiren noktalar var. Bazı alışkanlarımızı değiştirmeye ihtiyaç var. En eczane, tüketiciye daha iyi hizmet eden,  daha koruyucu daha sağlıklı öneriler yapan, eczacılığı sadece eczacılık yapmaya getiren bir proje olmayı hedefliyor.Tüketicinin karşısında güçlü, iradeli, iyi,  saygınlığını en yüksek noktaya çıkaran bir eczacılık mesleği yaratmayı amaçlıyoruz. Bu başlangıcın daha iyi sonuçlara varmasını umuyorum"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.