Erdoğan çok sert çıktı: 'Defol oraya git'

Erdoğan çok sert çıktı: 'Defol oraya git'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li vekillerin 'Kürdistan' açıklamasına tepki göstererek, "Bizim ülkemizde 'Kürdistan' diye bir bölge yok. İstiyorsanız Kuzey ırak'ta Kürdistan var. Defolun oraya gidin." dedi.

Artvin'de halkta hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde HDP'li vekillerin açıklamalarını izlettirdi ve 'beka' konusuna dikkat çekti.  HDP'li vekillerin sözlerine tepki gösteren Erdoğan çok sert konuştu ve "Bizim ülkemizde 'Kürdistan' diye bir bölge var mı, yok. Bizim vatan topraklarımız var, istiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var, defolun oraya gidin. Biz sırtımızı YPG'ye PKK'ya dayadık diyorlar. Biz sırtımızı halka ve hakka dayadık" ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Bu yıl sonuna kadar TOBB ile birlikte çalışıyoruz. 2,5 milyon işsize inşallah iş temin edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle

"Bugün Sarp Gümrük Kapısı'nın yeni bölümünü açıyoruz. İşte biz buyuz. Artvin hizmetin, eserin, yatırımın kıymetini çok iyi bilir. Bunun için Artvin'in 31 Mart'ta tercihini AK Parti'den gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum. Artvin 31 Mart'ta bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Bir kez daha tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi, gönül işi diyor muyuz? 31 Mart'ta mührü gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz? Merkezde ve tüm ilçemizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz? Maşallah, işte gönül verdiğim Artvin budur..

ARTVİN BAMBAŞKA GÜZEL OLACAK

Biz Artvin'i çok sevdik. Sevmekle kalmadık. Ardahan'dan maalesef helikopterlerle buraya ulaşamadık, bunun üzerine karadan gelmek zorunda kaldık. Geldik, şu barajları görünce hayran olmamak mümkün değil. Bir taraftan barajlar, bir taraftan o güzellikler inanın 4-10 sene sonra şu barajlar sebebiyle yapılan yollarla bambaşka güzel olacak.

EKONOMİZE HER YIL 450 MİLYON LİRA KATKI SAĞLAYACAK

Son 17 yılda Artvin'e 26 katrilyon yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük baraj yatırımlarını burada yaptık. Çoruh nehrini altın gerdanlıklarla donattık.Türkiye'nin en yüksek dünyanın en yüksek 6. barajını inşa ettik. Artvin dünyada marka oldu. Yusufeli Barajını da yapıyoruz. Ekonomimize her yıl 450 milyon lira katkı sağlayacak. 

HAVALİMANIMIZI 2022'DE HİZMETE SUNACAĞIZ

Artvin Çoruh Üniversitesini biz yaptık. İmar Barışıyla 24 bin 166 vatandaşımızın sıkıntısını giderdik. 17 ata yadigarı eserimizin restorasyonunu yaptık. Cankurtaran Tüneli'ni biz yaptık.  Çok sayıda kazanın yaşandığı Hopa Dağı Geçidi'ni tamamladık. Havalimanımızın yapımı devam ediyor. Onu da denizin üzerine yapıyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olacak havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz. 

İSTİYORSANIZ KUZEY IRAK'TA KÜRDİSTAN VAR! DEFOL ORAYA GİT!

Bu bir beka meselesidir. kimlere karşı hani bir tane mutabakat kurmuşlar ya kim var burada CHP var. kim var burada bölücü terör örgütünün desteklediği parti var.Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Neden beka meselesi dediğimiz anlıyor musunuz?İstiyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Defol oraya git... Ve biz size bu toprakları böldürtmeyeceğiz.Biz sırtımızı PKK'ya dayadık diyor.Peki biz sırtımızı nereye dayadık? Biz sırtımızı halka ve hakka dayadık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.