Erdoğan: İzmir'i o pislikten ancak biz kurtarırız

Erdoğan: İzmir'i o pislikten ancak biz kurtarırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, NTV’de katıldığı programda İzmir ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “İzmir'de doğru dürüst havalimanı yoktu. Adnan Menderes Havalimanı'nı biz yaptık. İZBAN diye bir raylı sistemi var İzmir'in, yapamadılar. Sonra yüzde 50, yüzde 50 Ulaştırma Bakanlığı zamanında Binali Bey'in, o zaman yapıldı. DSİ'yi devreye soktuk, İzmir'in su sorununu çözdük. O körfezdeki pislikten İzmir'den biz kurtarırız. Belediyecilik AK Parti'nin işidir” dedi.

"NİHAT BEY'İN BÖYLE BİR GÖREVİ ALMASI İZMİR'E ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK"

"İzmir şu anda kokuyor. İzmir-İstanbul yolunu biz yapıyoruz. İzmir'i Manisa'ya bağladık. Binali Bey'i oradan belediye başkan adayı yaptık. Binali Bey İzmir'i seçmedi ama oradan milletvekili olarak geldi. Şimdi Nihat Zeybekci aday. Denizli'de iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Partide benim genel başkan yardımcılığımı yaptı. Bir de Ekonomi Bakanlığı yaptı. Nihat Bey'in ulusal ve uluslararası bazda çok ciddi deneyimi var. İzmir'in şu anda pırıl pırıl olmasını istiyorsak gerçekten Nihat Bey'in orada böyle bir görevlendirmeyi alması İzmir'e çok şey kazandıracaktır."

"İZMİR'İ O PİSLİKTEN ANCAK BİZ KURTARIRIZ"

"İzmir'de doğru dürüst havalimanı yoktu. Adnan Menderes Havalimanı'nı biz yaptık. İZBAN diye bir raylı sistemi var İzmir'in, yapamadılar. Sonra yüzde 50, yüzde 50 Ulaştırma Bakanlığı zamanında Binali Bey'in, o zaman yapıldı. DSİ'yi devreye soktuk, İzmir'in su sorununu çözdük. O körfezdeki pislikten İzmir'den biz kurtarırız. Belediyecilik AK Parti'nin işidir."

"BİZDEN AYRILANLARLA BİR DAHA YOL YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL"

"Benim sözüm geneldir. Siz bir yola beraber çıktığınız insanlar içerisinde ilanihaye sizinle beraber gelecek diye bir şey yok. Bizim AK Parti olarak bu olaya bir dava olarak bakıyoruz. Sıradan bir parti değil. Eğer dava adamıysan, bir defa davada enaniyetin olmaması lazım. Görevi senden alıp bir başkasına verildiği anda eyvallah dersin. Sana başka bir görev verilir. Sürekli olarak CHP'de olduğu gibi bir yere çakılı kalmak gibi, siyasette çakılı kadrolar olamaz. Liderin görevi nedir? Adeta bir satranç oynar gibi, ben hiç satranç bilmem, bu işte başarırsınız. Ayrılanlar oldu. İsim vermeye gerek yok. Bun ayrılanlarla bir daha onlarla yol yürümek mümkün değil. Biz bunları kovmadık, gidin demedik. Bizim tek gayemiz millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.