Erhan Kılıç: "Günde 3-4 saatlik uykuyla duruyorum"

Erhan Kılıç: "Günde 3-4 saatlik uykuyla duruyorum"

Kılıç, Buca’ya dair projelerini açıklayacağı lansman öncesi projelerinin de tüyolarını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, 19 Şubat’ta adının açıklanmasıyla birlikte Buca sokaklarını karış karış geziyor. Çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Avukat Erhan Kılıç, partide çekirdekten yetiştiğini de özellikle vurgulayarak, göreve hazır olduğunu ifade etti. Kılıç, Buca’ya dair projelerini açıklayacağı lansman öncesi Gazete Ege’ye özel projelerinin de tüyolarını verdi. Adaylık sürecini çok çalışarak geçirdiğini dile getiren Kılıç, “Hiçbir zaman rahatlama yaşamıyoruz. Bir günü 24 saat olarak kullanıyoruz. 3-4 saatlik bir uyku ile duruyorum” diye konuştu.

e7606a58-fecf-4cc6-9eaf-da27bdb14569.jpg

23 YILDIR CHP’DE SİYASET YAPIYORUM
Sohbetimize kendini anlatarak başlayan Kılıç, Buca’da partisinin aday belirleme sürecinde neden aday adayı olmadığını sormamız üzerine, bunun bir yanılgı olduğunu bu sözlerle ifade etti: “Buca’ya 1996 yılında geldim. 23 yıldır Buca’da oturuyorum. 23 yıldır CHP’de siyaset yapıyorum. Bu partide ben gençlik kollarında çalıştım, bayrak astım onun haricinde verilen her görevi yaptım. Seçim aracıyla dolaştım ev ev sokak sokak insanlara afişleri dağıttık.Partimizin seçim kurulu üyesi oldum. Partimizin çıkarlarını seçim kurulunda sonuna kadar dimdik durarak savundum. Atatürk’ü Düşünce Derneği’nin Şube Başkanlığı’nı yaptım. Ardından kumpas davaları sürecinde müdafillik yaptım. Kumpaslara karşı mücadele verdik. Ardından 2012 yılında meclis üyeliği sürecim başladı. Birçok komisyonlarda başkanlık yaptım. Ercümen başkanlığından tutun komisyon başkanlığına kadar grup başkan vekilliğine kadar. Böyle bir özgeçmişi olan bir siyasetçinin belediye başkanlığını istememe gibi bir durum olabilir mi sizce?”

BUCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI HAYALİM VARDI
Kılıç, aday belirleme sürecinde değişikliklerin olmasını normal karşıladığını bu sözlerle dile getirdi: “Zaten belediye başkan adaylarımız şu anda resmi aday değildi. Yani başka bir ilçeyi düşünürken başka bir ilçeye atanan adaylarımız var. Hiç aday olmayan fakat bu işin içinde olan ve bu konuda çalışma yürüten adaylarımız da var. Yani bu aslında adaylık süreci ile ilgili prosedürü tamamlamak olduğunu düşünmüyorum. Partim bu şekilde layık görmüş, bu şekilde uygun görmüş. Görevi bize tebliğ etmiş, bizde gereğini yerine getirdik. Bu genel merkezimizin bir kararı zaten. Buca’ya dair benim hayalim zaten vardı. 23 yıllık bir siyasi hayat ve kesintisiz bir çalışmadan bahsediyoruz. Böyle bir kesintisiz çalışmada olan her partili muhakak kafasında kendi partisi ve yaşadığı ilçe için ve hayallerini gerçekleştirmek için böyle bir düşüncesi vardır. Benim de bu süreçte Buca belediye başkanlığı hayalim vardı.”

img_8388-1024x683.jpg

SİYASETTE DİL DİN IRK KONULARININ YERİ YOK
Buca’da göçmen aday olmadan seçim kazanılmayacağı algısını yanlış bulduğunu ifade eden Kılıç, kendisininde anne tarafından göçmen olduğunu ifade etti. Chpli Kılıç: “Buca’da göçmen belediye başkanlarımız çok güzel görevler icra ettiler. Süreci çok iyi şekilde yönettiler. Buca’ya birçok eser kazandırdılar ama siyasette dil din ırk konularının yeri yoktur. Yani burada göçmen veyahut başka bir bölge ile bir aday seçilmesi farklı diğer bölgelere karşı bir sorun oluşturabilir. Bu nedenle burada aslolan bölge siyasetinden ziyade layık olabilecek veya özgeçmişe sahip olacak bir durum oldu. O durumdan biz çıktık. Ben aslen Salihliliyim fakat anne tarafından Isparta Yalvaçlı, köklerde Selanik göçmenliği var fakat benim için çok önemli birşey değil bu” diye konuştu.

BUCA SEÇMENİ BENİM ÖZELLİKLERİME BAKIP OY VERSİN
Erhan Kılıç, Buca seçmeninin kendisini şu özellikleriyle değerlendirmesini talep etti: “Benim donanımıma baksın, kafamdaki projelere baksın, Buca için projelerime baksın. Gençliğime dinamizmime, eğitimime bakmalarını istiyorum. Ben bu kent için ne yapabilirim? Yaşanabilir Buca haline bu ilçeyi nasıl getirebilirim? Onu başarabilecek miyim? Ona baksınlar istiyorum. Yoksa insanların bağlı bulunduğu ailesinin geldiği bölge ve buna benzer düşüncelerle oy kullanmak bizim partililerimizin dikkat ettiği bir şey değil. Buca’da böyle bir şeye bakılacağını da zannetmiyorum zaten. Bizim partililerimiz her zaman kendi partisini düşünüp, içinde benimserse herhangi bir sorun çıkmaz”

TUNÇ BEY’DEN BUCA’YA POZİTİF AYRIMCILIK İSTEDİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i çalışkan bulduğunu dile getiren Kılıç, Tunç Bey’den Bucalılar adına pozitif ayrımcılık talep ettiğini dile getirerek, “Tunç Bey İzmir’de gerçekten marka kent projelerini gerçekleştirebilecek bir başkan olacak. Buca’ya geldiğinde Tunç Bey’den şunu istedim ilçeye pozitif ayrımcılık. Çünkü Buca gelişmekte olan bir kent. Geri kalmış mahallelerimiz var. Yatırım açısından da geride kalmış mahallelerimiz var. Hatta ilk ziyaretini Buca’da geri kalmış mahallelerimize yaptı. Oradaki alt yapı ve ulaşım gibi sorunları kısa sürede çözümleyeceğini pazaryerleri sorunlarını kısa sürede çözeceğinin sözünü verdi. Tabiki bunu bizle birlikte sekronize bir şekilde yapacak. İlçe belediyesi olarak ne gerekiyorsa fazlasını yapmaya hazırız. Bizimde projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

SANATA ÖNEM VEREN BİR BAŞKAN 

“Gazete Ege’ye özel bir projenizi açıklayabilir misiniz?” sorumuzu kırmayan Kılıç, sanata olan düşkünlüğünü ilçede hissetireceğine yönelik sinyaller verdi ve hiç kimsenin bilmediği özelliklerini sıraladı: “Buca öğrenci kenti. Öğrencilerimize yönelik bir tiyatro hedefimiz var. Benim için öncelik tiyatro, öğrencilerimiz için açıp orada sanat yapacağı bir tiyatro düşünüyoruz. Ben hemen hemen tüm boş zamanlarımda tiyatroya giderim. Sanatın her dalı benim için önemli. Amatör olarak resim de yapıyorum. Müziği severim. Batı pop müziğini severim.  Sanat bizim için olmazsa olmazdır. Bizim damarlarımızdan birisi de sanattır.”

BUCA’DA CEZAEVİ YERİNE RANT OLMAMALI
Ak Parti’nin Buca adayı Mustafa Arslan’ın cezaevi vaadi ile ilgili de konuşan Erhan Kılıç, “Cezaevi sizce de Buca’dan kaldırılmalı mı?” şeklinde yönelttiğimiz soruya, “Buca’nın simgesi cezaevi olamaz. Cezaevi bizim için büyük problem. Önümüzde çok büyük bir engel olarak duruyor. Yeşil alan eksikliğimiz var bizim. Buca’daki bence en büyük eksikliğimiz bu. Dünya ortalaması bu konuda 13 metre kare, Buca’da bu 2 -3 metre kareyi geçmiyor. Bizim bunu düzeltmemiz lazım. Çoluk çocuk ve ailelerin nefes alacakları bir ortam gerekiyor. Bizim hedefimiz cezaevinin bulunduğu alana güzel Bucalıya yakışır, içinde sosyo kültürel alanların da olduğu ve rantın olmadığı halkın kullandığı bir alan. Bizim tek istediğimiz budur” yanıtını verdi.

BUCA’YA KÜLTÜR KOMPLEKSİ
Kılıç, Buca’ya dair hayallerini de şu sözlerle paylaştı: “Buca çarpık yapılaşmış ve öyle devam etmiş. Sonrasında ıslah ve imar planlarıyla yapılmış bir kent. Bu nedenle Buca’da yapılacak çok işimiz var. Yağmur suyundan tutun, alt yapı çalışmalarına kadar bunların tamamlanması lazım. Tabiki bunları büyükşehirimiz ile birlikte senkronize yapacağız. Mahallelerimizde de çok az yeşil alan var. Çocuklarımızın gideceği çok az park var. İnsanların nefes alacağı yegane alanlar yeşil alanlardır. Öncelikle bunları sağlamamız lazım. Sosyo – kültürel etkinlik açısından zayıfız. Sinema yok mesela Buca’da. Bunların hepsinin toplandığı kültür kompleksi şeklinde bir yerimizin olması lazım. Bunları hayata geçireceğiz. Onun haricinde öğrenci kenti Buca. Öğrenciler okullarında zamanlarını geçiriyorlar. Sonrasında akşam evlerindeler ama boş vakitlerinde Alsancak’a ve Bornova’ya gidiyorlar. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızı nasıl Buca’da tutariz? Bunun için sosyo- kültürel alanlar hazırlamamız gerekiyor. Spor ile ilgili alanlar hazırlamamız gerekiyor. Yüzme havuzları yapmamız gerekiyor. Geçenlerde biryere gittim Buca’da. Vatandaş: ‘Olimpik Havuzu kullanıyorum’ dedi. ‘Bunların kullanım alanlarını arttırın’ diye talepte bulundu. Gençlerimiz sporu seviyor. Onların kullanabileceği rantabl(verimli) merkezler yapmak hedefimiz. Şovunu açılışını yapıp ondan sonra atıl durumda durması, hem kamu kaynaklarını heba etmek hem de Bucalıya karşı yapacağımız bir yanlıştır. O yüzden gerçekten kullanışlı muhattaplarına sorularak yapılacak,onlarında fikirleri alınarak yapılacak tesisler yapmayı düşünüyoruz.”

GÜNDE 3-4 SAATLİK UYKUYLA DURUYORUM
Buca’daki anket çalışmalarının sonuçlarının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Kılıç, Buca’da gördüğü ilgi ile hedef yükseltiğini dile getirdi. Kılıç, “Biz sürekli anket yaptırıyoruz. İyi görünüyor sonuçlar. Halkımız böyle bir teveccühte bulunmuş. Oy oranımızda artıyor sürekli. Benim hedefim Buca’da 40 bin vatandaşın oyunu alabilmekti ilk başta ama şu anda sahada gördüğüm ilgi ile 50 bine çıkarttım. Bu durum bizi daha çok umutlandırıyor ve hırslandırıyor. Bizi çalışmaya daha çok sevkediyor” dedi. Sözlerini, “Hiçbir zaman rahatlama yaşamıyoruz” şeklinde sürdüren Chpli Erhan Kılıç, “Bir günü 24 saat olarak kullanıyoruz. 3-4 saatlik bir uyku ile duruyorum. Hemen hemen hergün sokak gezilerimiz,toplantılarımız, bireysel görüşmelerimiz, proje çalışmalarımız günde 24 saati kullanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.