Erzurumlulardan Başkan Selvitopu'na yoğun ilgi

Erzurumlulardan Başkan Selvitopu'na yoğun ilgi

"Sivil Toplum Merkezi yapmayı amaçlıyoruz"

Erzurum Tortum Şenyurtlular Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle buluşan Karabağlar Belediye Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, Erzurumlu vatandaşların yoğun ilgisi ve desteğiyle karşılaştı. Başkan Selvitopu her dernek ziyaretinde olduğu gibi dernek yönetimine günün hatırası Atatürk tablosu, Ata’nın resminin bulunduğu Ay-Yıldızlı saat ve Türk Bayrağı hediye etti. Ziyarette Başkan Selvitopu, "Karabağlar’da 120’nin üzerinde dernek var. Bu derneklerimizi orada toparlayıp, gelenek ve görenekleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Sivil Toplum Merkezi yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile birlikte Erzurum Tortum Şenyurtlular Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Dernek Başkanı Muhsin Çörek, Eskizmir Erzurumlular Merkez Dernek Başkanı Hanifi Şener ve Erzurum kanaat önderlerinden Hüseyin Sağır ile çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı. Şenyurtlular Dernek Yönetimi’nde yer alan Hicabi, Mehmet ve Çetin Aladağ kardeşlerin mekanında düzenlenen ziyarette Başkan Selvitopu, yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

erzurum-tortum-3.jpg

Birlik ve beraberlik içerisinde olursak kimse bizi tutamaz

Karabağlar’ın Türkiye’nin 81 ilinden göç almaya başladığını ve ilçede Türkiye’nin dört bir yanından insanların yaşadığının altını çizen Başkan Selvitopu “Karabağlar'da huzur var. İnsana saygı var, sevgi var. Hoşgörü ortamında yaşıyoruz. Önümüzdeki dönem Sivil Toplum Merkezi yapmak arzusundayız. Özellikle Karabağlar’da 120’nin üzerinde dernek var. Bu derneklerimizi orada toparlayıp, gelenek ve görenekleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bunu da önümüzdeki dönem hayata geçireceğiz. İşte orada örneğin Erzurum günleri olacak. Erzurum’un oyunlarını kültürünü, yemeklerini, gelenek ve göreneklerini hep beraber tanıyacağız. Diğer vatandaşlarımız da gelecek ve görecekler. Bizim birbirimizi  tanımamız ve kaynaşmamız lazım. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak kimse bizim önümüzde duramaz” dedi. 

Verilen emaneti halka yakışır şekilde taşımaya devam edeceğiz

31 Mart'ta kendisine verilen emanet görevin biteceğini söyleyen Selvitopu,  “Biz bu görevi iyi taşımaya çalıştık. Kenti 5 yıl boyunca bize emanet ettiniz. Biz de layık olmaya çalıştık. Eksiklerimiz olabilir. Ama çok şükür başımızı önüne eğdirecek bir şeyimiz olmadı, olmayacak da. Bundan sonra da bakışımız ve amacımız aynı olacak. Verilen emaneti halka yakışır şekilde taşımaya çalışacağız.” Dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise “Bize oy veren de  vermeyen de 82 milyon vatandaşımız bizim için aynıdır. Hizmet olarak da herkese eşit hizmet yapacağız.” dedi.

erzurum-tortum-4.jpg

Eşit hizmet için teşekkür ettiler

Erzurumlu sivil toplum kuruluş temsilcileri de Muhittin Selvitopu’na 5 yıl boyunca herkese eşit hizmet ettiği için teşekkür ederken, yeni dönemde de aynı anlayışla çalışacağına emin olduklarını söylediler. 

Başkan Selvitopu ziyaret sonunda,  her dernek ziyaretinde olduğu gibi dernek yönetimine günün hatırası Atatürk tablosu, Ata’nın resminin bulunduğu Ay-Yıldız saat ve Türk Bayrağı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.