EÜ hemşire adaylarını bekliyor

EÜ hemşire adaylarını bekliyor

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, yeni hemşirelik öğrencilerini bekliyor.

Tam kurumsal akreditasyona sahip, erişilebilir, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nin (EÜ) kurucu akademik birimlerinden olan Hemşirelik Fakültesi; 68 yıldır eğitim öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası arenada hemşirelik disiplinine öncülük ediyor.

Bilimsel altyapısı, dünya standartlarında kaliteli eğitimi, akademik insan kaynağı, uluslararası düzeyde iş birlikleri ile Türkiye’nin, küresel düzeyde tercih edilen hemşirelik fakültelerinden birisi olan EÜ Hemşirelik Fakültesi, yeni hemşirelik öğrencilerini bekliyor. Her yıl seçkin öğrencilerin tercihi olan fakülte, yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiye’ye ve dünyaya alanında saygın sağlık neferleri kazandırıyor. Hemşirelikte Entegre Eğitim modeli uygulanan ilk fakültelerden birisi olan Hemşirelik Fakültesinde öğrenciler, bilgi ve becerilerini, Ege Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Hastaneleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezleri, Huzurevleri, Doğumevleri, Anaokulları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında geliştiriyor.

eu-hemsirelik-fakultesi-yeni-hemsire-adaylarini-bekliyor-2.jpg

Fakülte bünyesinde öğrencilerin sosyal yapılarının güçlendirilmesi amacı ile ders programı kapsamında sosyal sorumluluk projeleri de yürütülüyor. Hemşirelik lisans programını bitirenler; koruyucu, tedavi edici sağlık kuruluşlarında ve rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlarda hemşire ve yönetici hemşire olarak çalışabiliyor. Başta sağlık kuruluşları olmak üzere sağlık sektörüne bugüne kadar 6 bin 876 yetkin mezunu uğurlayan EÜ Hemşirelik Fakültesi, sadece eğitim öğretim, araştırma geliştirme olanakları ile değil; spor, sanat ve kültürel faaliyetleri ile de öğrenci odaklı bir fakülte olarak öne çıkıyor. Basketbol, futbol, voleybol ve yüzme takımı bulunan fakültenin çevresinde futbol, basketbol, voleybol ve tenis sahası mevcut.

eu-hemsirelik-fakultesi-yeni-hemsire-adaylarini-bekliyor-7.jpg

HEPDAK TARAFINDAN 5 YILLIK AKREDİTASYONA SAHİP FAKÜLTE

Hemşirelik eğitiminde bir ilkler fakültesi olarak Avrupa’nın ilk hemşirelik lisans eğitimini başlatan ve Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından da Türkiye’de beş yıllık akreditasyon alan ilk Hemşirelik Lisans Programı olan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi; dünyanın en büyük meslek ağı olan Florence Network üyesi. Hemşirelik Tarihi Koleksiyonuna ev sahipliği yapan fakülte, engellilere yönelik çalışmaları dolayısıyla YÖK’ten “Mekânda Erişim Ödülü Turuncu Bayrak” aldı. Değişen ve gelişen dünya düzeni içinde bilim üretmede ve aktarmada 68 yıllık birikimiyle eğitim veren EÜ Hemşirelik Fakültesi, hemşirelik mesleğini seçecek olan öğrencilerin en iyiler olarak yetişmeleri için her türlü olanağı bünyesinde barındırıyor.

EÜ Hemşirelik Fakültesi’nde; Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelikte Öğretim, Halk Sağlığı Hemşireliği ve Hemşirelikte Yönetim’den oluşan dokuz anabilim dalı bulunuyor. Üniversite sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği hemşirelik fakülteleri arasında yer alan EÜ Hemşirelik Fakültesi, özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük aşama gösteriyor. Bünyesinde ERASMUS değişim programını barındıran EÜ Hemşirelik Fakültesi öğrencilerine yurtdışında okuma fırsatı tanıyor.

eu-hemsirelik-fakultesi-yeni-hemsire-adaylarini-bekliyor-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.