Foça'da taşkın riskinin önüne geçiliyor

Foça'da taşkın riskinin önüne geçiliyor

Foça Atatürk Mahallesi’nden kapalı kesit olarak geçen Saki Deresi’nin eskiyen menfezleri İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yenileniyor.

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, Foça Atatürk Mahallesi’nde yer alan Saki Deresi’nde tedbir amaçlı çalışma yürütüyor. Yerleşim bölgesinden kapalı kesit olarak geçen dereye ait mevcut menfezlerin kullanım ömrünü tamamlaması sebebiyle kırılma ve çökme olaylarının yaşanmaması için derenin çıkış kolundaki tüm kutu menfezler değiştiriliyor.

Tamamlanmak üzere olan çalışma ile bölgeyi taşkın ve su baskını tehdidine açık hale getirecek muhtemel hasarların önüne geçiliyor.

Konuya ilişkin konuşan İZSU 1.Bölge İşletmeler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Mehmet Eroğlan, "Saki Deresi'nin akışının sağlandığı kapalı kesitin üzerinde bulunuyoruz. Buradan geçen bakslarımızın kullanım ömrü tamamlandığı için, yağacak yağmurlarda da yetersiz kalacağı için bunların tamamını yeniliyoruz. Yenileme işlemini İZSU olarak tamamen kendi imkanlarımızla yapıyoruz. İşin maliyeti yaklaşık olarak 1,5 milyon lira. Yenilenen kapalı kesit sayesinde yaşanabilecek taşkınların önüne geçmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

2.jpeg

5.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.