Fotoğraftaki ayrıntı!

Fotoğraftaki ayrıntı!

Ali Eyce yazdı...

‘Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bornova Belediyesi Başkan Adayı Mustafa İduğ'dan Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila'yı makamında ziyaret etti. ‘

Basına düşen haberin içeriği aynen bu. 

CHP’nin Bornova Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Mustafa İduğ, seçimi kazanması durumunda belediye başkanlığı görevine alacağı Bornova Belediyesi Başkanı CHP’li Olgun Atila ile karşı karşıya.

Görüşmenin basına yansımayan bölümünde neler konuşuldu tabi onu bilmemiz mümkün değil. 

Ancak görüşmenin sonrasında, neler konuşulduğunu merak edenlere küçük bir ipucu verilmiş haberin devamında.

‘Bornova Belediyesi Başkanı Atila şunları söyledi; "Ziyaretimize gelen 31 Mart 2019 yerel seçimleri CHP Bornova Belediye Başkan Adayımız Mustafa İduğ’a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" 

Biz gazeteciler doğal olarak olandan ve verilenden daha çok bir şeyler bulabilmek için çaba gösteririz. Gazeteci olma, haberci olma özelliğimizin bir sonucu.

Herkesin bildiğini bilmek bizim için habercilik özelliğimizin bitmesi demektir.

Belediyenin basın biriminin herkesin bildiğini haber haline getirmesiyle yetinmemek de gazetecilik özelliğimizi gereğidir.

Görüşmenin ayrıntısının olmaması o kadar önemli değil ama fotoğraftaki küçük bir ayrıntı görüşmenin sadece başarılar dilemekle kalmadığını da açık bir mesajı.

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ ile CHP Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila arasındaki sehpanın üzerindeki küçük bir çocuğun boyu kadar sıralanmış kitapçıklar, görüşmeyi ve hatta değişimi de anlatan bir ayrıntı olmuş.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, muhtemelen belediye başkanı olarak 5 yıl içinde yaptıklarını anlatan, belediyenin faaliyetlerini bir dizi kitap haline getirmiş.

Onları yerine başkan adayı olarak gösterilen Mustafa İduğ ile görüşmesinde ortalarına, üst üste koyarak sıralattırmış.

Söylenmese de, fotoğraf söylettiriyor, “Ben Belediye Başkanı olarak çalıştım, bunlar da çalışmalarımı anlatan kitaplar, madem siz aday oldunuz, sizin benden daha iyi belediye başkanlığı yaptığınızı gösterebilmeniz için bundan daha fazla çalışma yapmanız gerekir.” 

Bazen haber, bilgilerin ayrıntılarında, bazen haber fotoğrafların ayrıntılarında gizlidir.

Seçimi CHP’nin kazanması durumunda halef ve selef olan iki CHP’li Belediye Başkanının, bu görüşmede ‘Bu işi ben iyi yaptım, sen de iyi yap” restleşmesini görmemek için, sadece o sehpanın üzerindeki çaya, suyu bakmanız gerekir.

O sehpanın üzerindeki faaliyet kitapları, mevcut başkan Atila’nın, ‘Ben işimi iyi yaptım ama takdir partimizin yetkili kurullarının’ demesinin sözsüz bir anlatımıdır.

O sehpanın üzerindeki faaliyet kitapları, aday gösterilen İzduğ’a ‘Sen Bornova’da bundan daha fazla belediye faaliyeti göster, adaylığı hak ettiğini partimizin yetkili kurullarına göster’ demenin de sözsüz bir anlatımıdır.

Gazeteci olarak biz bu ayrıntıyı yakaladık. 

Seçilirse ve Bornova Belediye Başkanı olursa Mustafa İzduğ’da umarım bu ayrıntının üstünde başarı gösterip,  Bornova ve Bornovalılar için daha çok şey kazandıran belediye başkanlığı yapabilir.

Kendisini aday gösteren partisinin kurullarına ve  ‘Bornova Bizim Evimiz’ diyen Bornovalılara mahcup olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.