Fransa EURO 2016'dan Önce Kimyasal Saldırı Tatbikatı Düzenledi

Fransa EURO 2016'dan Önce Kimyasal Saldırı Tatbikatı Düzenledi

Fransa Euro 2016'ya az bir süre kala, olası bir terör saldırısına dair tatbikat düzenlemeye devam ediyor. Ülkede en son kimyasal saldırı ve bombalı eylem tatbikatları düzenlendi.

Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası için terör tatbikatları devam ediyor. Ev sahibi Fransa, Euro 2016 ortaya çıkabilecek tüm terör saldırı olasılıklarına karşı tatbikat düzenlerken bir yandan da olası bir saldırıya karşı en üst düzey güvenlik önlemlerini alıyor. Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası 10 Haziran ile 10 Temmuz tarihlerini kapsayacak şekilde bir ay sürecek ve Fransa'nın 10 şehrindeki stadyumları kullanılacak.

42 bin kişi kapasitelik Saint Etienne'de bulunan Geoffroy-Guichard Stadyumu'nda düzenlenen kimyasal saldırı tatbikatının yanı sıra Bordeaux şehrinde bulunan 42 bin kişi kapasiteli Bordeaux-Atlantique Stadyumu'nda da bombalı terör saldırı tatbikatı düzenlendi.

6_d

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kullanılacak olan Saint Etienne'deki Geoffroy-Guichard Stadyumu'nda düzenlenen kimyasal saldırı tatbikatı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin katılıyla gerçekleştirildi. Tatbikatın amacının kimyasal saldırı gerçekleşmesi durumunda, müdahaleyi yapacak ekiplerin koordinasyonun sağlanıp sağlamadığının ölçülmesi olduğu belirtilirdi. Saldırı senaryosunun İHA (insansız hava aracı) ile gerçekleştirilen kimyasal gaz salınımı olduğu belirtilirken, tatbikatın ayrıntıları basına servis edilmedi.

 

8_d

Bordeaux'ta bombalı saldırı tatbikatı

Bordeaux-Atlantique Stadyumu'nda da olası bir bombalı terör eylemine karşı tatbikat düzenlendi. Tatbikatı bizzat Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Sağlık Bakanı Marisol Tourane izledi. Bakan Cazeneuve, Mart ayı içerisinde düzenlediği basın toplantısında, EURO 2016 öncesi, şampiyonada meydana gelebilecek terör eylemlerine karşı 75 tatbikat düzenleneceğini açıklamıştı. Paris saldırı ile sarsılmış olan Fransa'da terör tehdidinin olduğunu belirten İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, olası bir terör saldırısına karşı güvenlik güçlerinin ülkenin her yerinde hazır durumda olması gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.