GÖKHAN DEMİRAĞ'a..

GÖKHAN DEMİRAĞ'a..

Hakan Doğanay yazdı...

Foça gibi İzmir'in en özel , en nadide ilçelerinden birini 3 kez üstüste halkın oyları ile seçilerek 15 yıl yöneten, doğrusu ile yanlışı ile Foça'yı korumayı başaran ve siyaset gereği şimdi koltuğunu genç bir kardeşine bırakacak olan bir Belediye Başkanı'nı biz Foçalılara alkışlamak, alkışlayarak uğurlamak yakışır.

CHP Foça Belediye Başkanı adayı Fatih Gürbüz kardeşimin yerinde olsam Gökhan Demirağ'ya yapışır , bir an olsun onu yanımdan eksik etmez, kritik bir dönemeçte onun tecrübelerinden yararlanırdım.Bu seçimde eğer Demirağ aday olsaydı kimsenin kafasında kuşkusu yok ki ipi çok rahat göğüslerdi.Bugün görüyoruz ki herkesin kafasında bir acaba var..İçinizden bu yazıyı okurken gülenler, hahahah deyip bu adam hayal mi görüyor, ya da Gökhan'ın adamı mı diyenler var..Demirağ'yı yeri geldiğinde eleştirenlerden biri olarak sezar'ın hakkını sezar'a verme taraftarıyım o kadar.Kimsenin adamı olmadım olmayacağım da.CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım , Belediye Başkan adayı Fatih Gürbüz..

2 genç adam..Gençlik enerjisi ile aşı tuttu diyelim.Peki tecrübe? Monopoly oynamıyoruz sevgili dostlar..Ege'nin incisi İzmir'in en kıymetlilerinden biri olan Foça'yı yönetmekten bahsediyoruz.Beylik laflar ile, ezberlenmiş sloganlar ile seçim kazanılır, halk galeyana getirilir... Peki sonrası....? Tecrübesizlik ileri değil geri götürür....

Fatih kardeşime ve ekibine (varsa !) uyarımdır.Tecrübe hayattaki en önemli değerdir. Seçim propagandanızı yaparken, aynı partiden birlikte olduğunuz dostunuzu yaralamayın, vaadlerinizi anlatırken yapılmadı edilmedi demeyin..Haklı olsanız haklılığınıza inansanız bile.. Cumhuriyet Halk Partiliye bu yaraşır..

Bunun bir bayrak alma teslim etme hikayesi olduğunu aklınızdan çıkarmayın.Biz sanatçılar hep var olacağız.Ancak siyasetçiler bir gün koltuklarına veda edecekler.Sn.Süleyman Demirel,Sn.Bülent Ecevit,Sn.Turgut Özal,Sn.Erdal İnönü,Sn.Deniz Baykal vb onlarca siyasetçi onlarca Vali, yüzlerce belediye başkanı ve kaymakam ile birlikte aynı sahnede bulundum. Sunumlarını yaptım. Ben hala buradayım.Ölene kadar da mikrofon elimde olacak.Hakk'ın rahmetine kavuşanların dışında diğerleri sivil hayatlarına devam ediyorlar.Demem o ki koltuklar, makamlar, titr'ler bahane ..Hayatın ta kendisi şahane.... #onurumuzlayaşayalım

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, rozetini taktığınız bir partinin 3 dönem belediye başkanlık görevini eğrisi ile doğrusu ile , eksiklikleri ile fazlalıkları ile, onurlu bir şekilde yönetmiş, yarın çarşıda pazarda rastlayacağınız bir Foça sevdalısına Foça dostuna ihanet etmeyin.Bu tavsiyem tüm Foçalılara......

Bu coğrafyada partisinden aday olamayanların kendilerine yeni kapılar yarattığını da aklınızdan çıkarmayın.Gökhan Demirağ çok onurlu bir duruş sergilemiş, hayatın ve siyasetin getirdiklerini sindirmiş bir birey olarak kendisine başka kapı aramamıştır.Ama öyle ama böyle ne dersen de bugün Demirağ DSP'den, DP'den ya da bağımsız adaylığını koysa çok rahat oyları bölebilirdi.

2023 genel seçimlerinde Gökhan Demirağ'ya İzmir Milletvekilliği yakışır.Olmadı yine Belediye Başkanı olur.Olmadı hemşehri olarak dostumuz arkadaşımız yarenimiz yoldaşımız olur.Ama lütfen ve lütfen seçim atmosferi heyecanı ile kimse kimseyi yaralamasın. Çünkü sadece 1 tane Foça var..Fatih kardeşime de Serdar ağbime de başarılar ve bol şanslar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.