Göztepe, Süper Lig'e veda etti!

Göztepe, Süper Lig'e veda etti!

Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK'ya konuk olan Göztepe, 1-1 berabere biten maç sonucuyla küme düştü.

Gaziantep FK sahasında Göztepe'yi ağırladı. Maçın 90 dakikası golsüz eşitlikle geçilirken maçın uzatma dakikalarında Türk futbol tarihine geçen anlar yaşandı. İlk olarak 90+2'de Göztepe Adis Jahovic ile golü buldu. Maçın hakemi gol kararı vermesine rağmen İzmir ekibi golde hata olduğunu belirterek rakibinin santradan golü atmasına izin verdi ve skor 1-1'e geldi. Bu golün ardından ev sahibi ekip bir de penaltı kazandı. Muhammet Demir de Göztepe'nin fair-play'ine kayıtsız kalmayarak topu dışarıya attı. Bu sonuçla bitime 4 hafta kala Göztepe küme düşen 2. takım oldu. İzmir ekibi 5 sezon sonra Süper Lig'e veda etmiş oldu. Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK ile Göztepe karşı karşıya geldi. Gaziantep Kalyon Stadyumu'nda oynanan ve karşılıklı yapılan sıra dışı fair play jestlerinin ardından mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Gaziantep'in golü 90+6'da Figueiredo'dan gelirken. Göztepe'nin golünü 90+2'de Adis Jahovic kaydetti.

UZATMA ANLARINDA TARİHE GEÇECEK ANLAR

90+2'nci dakikada hakem atışı ile başlayan oyunda Soner'in doğrudan kaleye gönderdiği top direkten dönüp Jahovic'in önünde kaldı. Pozisyonun devamında Jahovic'in şutu ağlara gitti: 0-1

90+6'ncı dakikada santra vuruşu ile Göztepeli oyuncular tepkisiz kaldı. Göztepeli futbolcular ve teknik heyet attıkları golün fair play'e uygun olmadığını düşünerek santradan sonra topu bıraktılar ve hiç müdahale etmediler. Figueiredo topu sürükleyerek meşin yuvarlağı ağlara kadar götürdü:1-1

aw603170-14.jpg

MUHAMMET DEMİR PENALTIYI AUTA ATTI

90+8'inci dakikada orta alandan başlayan Gaziantep FK atağında Figueiredo ceza sahası içerisinde kalecinin müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+9'uncu dakikada topun başına geçen Muhammet Demir uzun süren kararsızlığın ardından topu kasıtlı olarak takım kararı olarak auta gönderdi.

Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol olmayınca maç 1-1'lik eşitlik ile sonuçlandı. Bu sonuçla Göztepe 28 puanda kaldı ve matematiksel olarak Süper Lig’den düştü. İzmir temsilcisi 28 puanla, 16. sıradaki Giresunspor’un 12 puan gerisinde yer aldı. Göztepe 5 sezonluk Süper Lig macerasının ardından Spor Toto 1.Lig'e düştü.

Gaziantep FK ise puanını 42 yaptı. Geçtiğimiz haftalarda Yeni Malatyaspor da lige veda etmesi kesinleşen bir diğer takım olmuştu.

2017 yılında Süper Lig'e çıkan İzmir ekibi, 2018-2019 sezonunda da küme düşmenin eşiğinden dönmüş ancak son maçta Ankaragücü'nü yenerek ligde kalmıştı.

19 YIL SONRA YİNE DÜŞTÜLER

En son diğer İzmir temsilcisi Altay'la 2002-2003'te Süper Lig'e veda eden sarı-kırmızılı ekip amatör kümeye kadar geriledikten sonra 2016-2017 sezonu bitiminde tekrar Süper Lig vizesi almıştı.

İzmir temsilcisi bu sezon 30. kez mücadele ettiği Süper Lig'de daha önce 1976-1977, 1979-1980, 1981-1982, 1999-2000 ve 2002-2003 sezonlarında küme düşmüştü.

Gaziantep FK gelecek hafta Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Göztepe ise Çaykur Rizespor ile prestij maçına çıkacak.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

7. dakikada orta alandan Maxim'in attığı uzun topla savunma arkasında topla buluşan Mirza'nın meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra yaptığı vuruş üstten az farkla dışarı çıktı.

18. dakikada savunma arkasına atılan pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Di Santo, vuruşunu yapmak isterken Ertuğrul araya girerek meşin yuvarlağı dışarı attı.

20. dakikada sağ kanatta topla buluşan Mirza'nın kale önüne yerden gönderdiği topa penaltı noktasında dokunmak isteyen Muhammet, meşin yuvarlağa yetişemedi.

38. dakikada ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Halil Akbunar'ın şutunu kaleci Günay kornere çeldi.

45. dakikada kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Vetrih'in ceza yayına doğru indirdiği topa Furkan'ın vole ile yaptığı vuruş üstten auta gitti.

aw603108-06.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

62. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Di Santo'nun uzak köşeye plase vuruşu dışarı çıktı.

68. dakikada sağ kanattan Maxim'in ceza sahasına yaptığı tehlikeli ortaya boş pozisyonda bulunan Sagal'dan önce savunma müdahale ederek uzaklaştırdı.

71. dakikada Halil İbrahim'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla bulaşan Recep'in vuruşu direğin yanından dışarı çıktı.

73. dakikada çalımlarla ceza sahasın sıfır noktasına inen Maxim'in penaltı noktasına çevirdiği topa Kitsiou'nun yaptığı zayıf vuruş kaleci Arda'da kaldı.

78. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Tijanic'in rakibini çalımladıktan sonra yerden yaptığı vuruş yandan az farkla dışarı çıktı.

84. dakikada Maxim'in pasıyla topla buluşan Mirza'nın ceza sahası içinden uzak köşeye yaptığı vuruş kaleci Arda'da kaldı.

90+2. dakikada orta çizgide yapılan hakem atışı sonrası Soner'in vuruşunda direkten dönen topla buluşan Adis Jahovic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

90+6. dakikada, hakem atışı sonrası gol atıldığı gerekçesiyle Göztepeli futbolcular fair-play örneği sergileyerek Gaziantep FK'nın Figueiredo ile skoru eşitlemesine izin verdi. 1-1

90+8. dakikada Göztepe kalecisi Arda'nın Figueiredo'ya yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı kararı verdi.

90+9. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Muhammet Demir, fair-play örneğine karşılık vererek meşin yuvarlağı dışarı gönderdi.

Stat: Kalyon

Hakemler: Mustafa Kürşad Filiz, Serkan Ok, Özgür Ertem

Gaziantep FK: Günay Güvenç (Dk.39 Mustafa Burak Bozan), Kitsiou, Djilobodji (Dk. 57 Halil İbrahim Pehlivan), Tosca, Ertuğrul Ersoy, Furkan Soyalp (Dk. 57 Recep Niyaz), Sagal (Dk. 79 Figueiredo), Vetrih (Dk. 79 Merkel), Maxim, Mirza Cihan, Muhammet Demir

Göztepe: Arda Özçimen, Murat Paluli, Dino (Dk.46 Soner Aydoğdu) , Kahraman Demirtaş, Rodrigues (Dk.69 Ege Özkayımoğlu) , Atakan Rıdvan Çankaya, Tijanic, Yalçın Kayan, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 86 Baku), Di Santo (Dk. 69 Jahovic)

Goller: Dk. 90+2 Jahovic, (Göztepe) Dk. 90+6 Figueiredo (Gaziantep FK)

Sarı Kart: Dk. 45+2 Atakan Rıdvan Çankaya (Göztepe) Dk. 90+1 Recep Niyaz (Gaziantep FK)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.