Gürer, “Belediye işçileri gerçek kadro istiyor”

Gürer, “Belediye işçileri gerçek kadro istiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer belediye işçilerinin kadrolarını gündeme taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarından sonra en faal olan kesimlerin başında gelen belediye işçilerinin büyük bölümünün halen gerçek belediye kadrosu değil belediye şirket kadrosunda olduğunu ve  daimi kadroya alınmadığını belirterek, “En azından bu süreçte kadro bekleyen belediye işçilerinin haklı talepleri yerine getirilmelidir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınmasını öngören kanun hükmünde kararnamenin (KHK) 2017 yılı sonunda yayımlandığını ancak çok sayıda kurumda halen binlerce  taşeron işçinin çalıştırıldığını belirtti. 

Bazı kamu kurumlarında  sınırlı taşeron işçilerin daimi kadroya alındığını ancak başta belediyeler olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşunda, taşeron işçilerin gerçek manada kadroya alınmadığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “696 sayılı KHK ile daimi kadroya alındıkları ilan edilen bir kısım belediye çalışanlarının aslında kadroya alınmadığı, belediye iktisadi teşebbüslerinde (BİT) ve belediyelerin kendi kurdukları ve Personel AŞ adı verilen şirketlere aktarıldığı anlaşıldı” dedi. 

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında sağlıkçılardan sonra en çok faal olan kesimlerin başında gelen belediye çalışanlarının çoğunun halen belediye şirketlerinde görev yaptığını anımsatan Gürer, “Bu süreçte, zabıta, çöp, temizlik işleri, güvenlik gibi belediye birimlerinde çalışan işçiler personel A.Ş kapsamından gerçek manada kadroya alınmalıdır.  4D Devlet kadrosu verilmeyen belediye şirket işçisi  ne hakkı verildi onu dahi bilmemektedir. Çöp işinde çalışanlar, temizlik, güvenlik, zabıta itfaiyeci  gibi taşerondan  şirkete gelenler  asıl kadro haklarının verilmesini istemektedir.” dedi. Gürer 5ay 29 gün çalışan belediye ve il özel idare çalışanlarının da daimi kadroya alınmasını istedi.

PTT ÇALIŞANLARI DAHİ TAŞERON

 Bunun yanında KİT çalışanları taşeron firmada kalırken Kamuda kiralık araç şoförleri, Karayolları, Demiryolları, Orman, Milli Park, DSİ çalışanları taşeron firmada kaldığını belirterek PTT’de, hastanelerin bilgi işlem servislerinde halen taşeron çalışanlar da daimi kadro statüsüne geçirilmelidir” diye konuştu. Virüs salgınında PTT çalışanlarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Gürer AKP iktidarı PTT çalışanlarını dahi taşeron da bıraktı. Mağdur durumdalar, devlet kadrosuna alınsınlar” diye konuştu.

TOPLUM  YARARI PROJESİ

CHP Niğde Milletvekili Gürer, yaptığı açıklamada Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okulların güvenlik işlerinde çalışan geçici personelin taleplerine de değindi. Gürer, korona virüs salgını nedeniyle bu  dönem TYP çalışanlarının da mağduriyet artığına dikkat çekerek “Çoğunluğu yılda 6 veya  10 ay çalışarak evine ekmek götürmeye gayret gösteren TYP çalışanları, okul güvenlik görevlileri, daimi kadroya alınmalıdır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.