Gürer'den flaş esnaf açıklaması!

Gürer'den flaş esnaf açıklaması!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs tedbirleri kapsamında geçici olarak dükkânları kapatılan çok sayıda esnaf ve sanatkârın psikolojilerinin bozulma aşamasına geldiğini söyledi.  

KEPENK KAPATAN ESNAF EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüsle mücadele sürecinde, İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan bir genelge ile 250 bine yakın esnaf ve işletmenin geçici olarak kapatıldığını, yüzbinlerce esnaf ve bu işyerlerinin kapatılması nedeniyle işsiz kalan vatandaşın evine ekmek alamaz duruma geldiğini ifade etti. 

ÇOCUĞUNA SÜT ALAMAYAN ESNAFIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Korona virüs salgınının yıkıcı ekonomik etkilerinin, toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi işlerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârı da büyük ölçüde olumsuz yönde tesir ettiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çok sayıda esnaf ve sanatkârımız bize telefon ya da mail yoluyla ulaşarak, içinde bulundukları olumsuz tabloyu anlatıyor ve dert yanıyorlar. Evine ekmek  alamadığı için, evde tencere zor kaynar olduğunu belirterek psikolojilerinin bozulma aşamasına geldiğini söyleyen esnaf ve sanatkârlarımız var” dedi. 

BERBERLER, KAHVECİLER BEKLİYOR

Zaman zaman haber bültenlerinde “Evlere tıraşa giden ya da dükkânlarında kaçak tıraş yapan” berberlerle ilgili haberlere rastlandığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Korona virüsle mücadele kapsamında berberlerin geçici süreyle kapatılması  kararı geldi. Hastalığın önlenmesi için doğru bir karardı Ancak zorunluluk nedeniyle kapatılan bu işyerleri ile buralarda çalışan usta, kalfa ve çıraklar şu anda evlerinin geçimini sağlayabilecek durumda değiller. Ne elektrik ne su ne doğalgaz faturalarını ödeyebiliyorlar ne de kiralarını verebiliyorlar. Çok sayıda berber ve kuaför ile bunların yanında çalışırken işsiz kalan onlarca yurttaştan telefon alıyoruz. Durumun vahametini anlatıyorlar. Gerçekten zor durumda olan esnafımıza, sanatkârımıza böylesine zor bir süreçte mutlaka maddi destek sağlanmalıdır” diye konuştu. Gürer KOSGEB kapsamına dahi alınmayan kahvehane işletenler ve orada çalışanlarında mağduriyetleri çözüm bekliyor” dedi.

RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE ESNAFA MADDİ DESTEK SAĞLANMALI

İş yeri kapatan esnafa ve bu işyerlerinde çalışırken işsiz kalan vatandaşlara Ramazan Bayramı öncesinde maddi destek sağlanması gerektiğini ifade eden Gürer, “geçici olarak kapatılan işyerlerinden, esnafın kira harcamaları devlet tarafından karşılanmalı, çalışanlara asgari ücret üzerinden destek sağlanmalı ve var olan kredileri  ödemeleri ertelenmelidir” şeklinde konuştu. 

EKONOMİK İSTİKRAR PAKETİ YENİDEN DÜZENLENMELİ 

Açıklanan ekonomik destek paketlerinin belli sektörleri ve belirli grupları kapsayacak şekilde değil, tüm sektörleri dâhil edecek şekilde yeniden düzenlemesi gerektiğine vurgu yapan CHP Milletvekili Gürer, “Esnafın salgın süreci sona erdikten sonra yeniden işyerine açabilmesi, ayakta kalabilmesi için maddi desteğe ihtiyacı var. Ekonominin bel kemiği olan esnafın bu süreçte maddi ve manevi olarak desteklenmesi gerekiyor. Bazı destekler sağlandığı ifade edilse de özellikle bankalar  sicil  nedeniyle esnafa gereken yeterli desteği vermemektedir. Kredi erişiminde sorun vardır. Bankalar esnafa verdiği kredi de şartlar esnetilmelidir. Sonuç itibariyle kredi, geri ödemesi olan bir borç alacak ilişkisidir. Esnaf, zaten yüksek borçlanmadan mustaripken, hükümetten doğrudan destek paketleri beklemektedir.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.