Hangi Parti Oyunu Ne Kadar Artırdı?

Hangi Parti Oyunu Ne Kadar Artırdı?

ORC'un 19 Haziran - 6 Temmuz arasında 30 büyükşehirde 37 180 kişiye yönelttiği soruları barındıran ankette kimin oyunu ne kadar artırdığı görüldü.

19 Haziran - 6 Temmuz arasında 30 büyükşehirde ORC tarafından 37 bin 180 kişi ile CATIbilgisayar destekli telefon ve yüz yüze görüşme yaparak gerçekleştirilen anket çarpıcı sonuçlar verdi. Anket yapanlara Avrupa Birliği, dış politika, PDY ve PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar, hükümetin performansı ile ilgili sorular yöneltildi.

Ankete katılanlar, terör örgütlerine yönelik operasyonlara ve son günlerde Türkiye'nin Rusya ve İsrail politikalarına yönelik hükümete tam destek verdi. Ankete katılanların yüzde 77.5 gibi büyük çoğunluğu devlet içinde Paralel Yapı kurmaya çalışan FETÖ'ye yönelik operasyonlara büyük destek verirken, İngiltere'nin referandumla AB'den ayrılma kararı alması ile çözülme sürecine giren AB'ye ilgi de azaldı.
 

Ankete katılımcılarının yüzde 80 Türkiye'nin AB'ye üye olmasını önemli olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 57.2'si Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesini başarılı buluyor. Ankete göre AK Parti 30 büyükşehirde oy oranını artıran tek parti oldu. CHP 26 büyükşehirde, muhalifler başı dertte olan ve kongre krizi yaşayan MHP ise 29 büyükşehirde oy kaybetti. Anket, vatandaşın terör örgütü PKK'ya ve çukur siyasetine yüz vermediğini bir kez daha ortaya koydu. HDP 30 büyükşehrin tamamında büyük oy kaybına uğradı. Ankete katılanların katılanların yüzde 80 Türkiye'nin AB'ye üye olmasını önemsediğini belirtti.
 
Normalleşmeye destek
 
Katılımcıların yüzde 79.3'ü Türkiye'nin Rusya ile normalleşme girişimlerini desteklediğini belirtti. İsrail ile yapılan anlaşmayı destekleyenlerin oranıysa yüzde 70.

30-ilde-dev-anket-2269474.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.