Haydi CHP, haydi adaylar!

Haydi CHP, haydi adaylar!

Arif ÇAYAN yazdı...

Ne adaymış arkadaş.

Ne büyük sorunmuş.

CHP’nin adayı olabilmek için herkes aday adayı olarak İzmir’de geziyor, herkes Ankara’ya gidiyor, ‘Aday ben olayım’ diyor, ‘Aday o olmamalı’ diyor.

Ne adaymış arkadaş.

Ne büyük sorunmuş.

CHP’den belediye başkanı olabilmek için kim kimin hakkın da ne demiyor ki? CHP kulislerinde en çok konuşulan konu kim kimi destekliyor, kim kimi istiyor, kim kimi istemiyor? Allah’tan herkes cümlenin sonunda Genel Merkezimizin, Genel Başkanımızın takdiri diyebiliyor.

İyi de kardeşim,  madem Genel Merkezinizin takdiri, Genel Başkanınızın takdiri, niye bu kadar yoruyorsunuz kendinizi, birileri olsun veya olmasın diye.

Başvurunuzu sözlü ya da yazılı olarak yaptıysanız. Çekilin kenara da karar verecekleri, kararsızlık içinde bırakıp, sürecin daha uzamasına neden olmayın.

Siyaset çözüm yeri derken, bu yaptıklarınızla siyaseti İzmir’de çözümsüzlük yerine getiriyorsunuz. Bu da seçmeninizin canını fena halde sıkıyor. Nereden mi biliyoruz, her gün Medya Ege’ye gelen mesajlar geliyor. ‘Ne olacak bu CHP’nin hali? Adayları bu kadar geç açıklanır mı? Adaylar açıklandığında çok üzülen ve kırılan olacak” gibi mesajlar.

Bunları siyasetin içinde CHP tarafından olan, olmayan bütün herkesle de konuşuyoruz. Siyaset gündemini sadece Medya Ege TV ekranlarından değil, sözlü olarak da takip ediyoruz.

Sonuçta, CHP’nin bu aday açıklama sürecinin uzaması, doğum yapacak kadının, doğum zamanı gelmesine rağmen doğumunu yapamaması, sancısını uzatması, içerdeki çocuğunun yaşama ihtimalinin düşürmesi gibi.

Bir doktorun çıkıp, bu çocuğu bir an önce alması gerekiyor. Aksi halde, ya çocuk yaşamayacak, ya anne acı çekecek ama sonuçta, çocuğun da, annenin de çevresindekiler üzülecek.

CHP adayları açıklama için zamanı bol keseden harcamaya devam ede dursun, bir de belediye başkanlığı için aday olanların durumu var.

Seçimler 31 Mart’ta. Yani daha 60 günden fazla süre var. Bu süreyi, nasılsa işler yetişir, nasılsa vakit çok diye düşünerek ağır, aksak devam ettiren adaylara da bir çift sözüm var.

Seçimler, seçmenlerle olur. Seçmen seçme hakkını kullanmazsa, ortada seçim de olmaz, seçilen de.

Seçim atmosferlerini, bir bayram havası, bir yarış havası içine sokmazsanız, seçmen de bayram bilmez, yarışı bilmez, sandığın başına gitmez.

Hiçbir seçimde tek taraflı olmaz.

O yüzden; haydi CHP, haydi adaylar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.