Hemoroide sebep olabilir!

Hemoroide sebep olabilir!

İnsan hayatını en olumsuz etkileyen hastalıklardan biri olan hemoroidin nedenlerinden birinin tuvalette uzun süre kalmak olduğu belirtildi.

Cep telefonları artık hayatı kolaylaştıran yönleri ile değil oluşturduğu çeşitli sorun ve sıkıntılarla gündeme gelmeye başladı. Faydasından çok zararları konuşulmaya başlanan cep telefonlarının, kontrollü kullanılmadığı durumlarda dijital bağımlılıktan duruş bozukluğuna kadar, pek çok sıkıntıya sebep olduğu belirtilirken Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, ‘cep telefonu ile tuvalete girmeyin’ uyarısı yaptı.

aw019172-01.jpg

Özellikle alafranga tuvaleti kullanımının yaygınlaşmasının ardından tuvalette geçirilen sürenin uzamasından sonra sıklaşan hemoroid vakalarındaki artışın cep telefonu kullanımın yaygınlaşmasından sonra daha da arttığını kaydeden Doç. Dr. Yılmaz, ilginç bir uyarı yaptı. Yılmaz, “Maalesef cep telefonları pek çok kişi için hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Belki hayat şartları bunu gerektirdi ama bu durum artık ülkemizde bağımlılıktan öte bir hal almaya başladı. Maalesef pek çok kişi tuvalete bile cep telefonu ile girip an kısa sürede çıkması gereken yerde telefona dalıp gittiği için gereğinden çok fazla durmaya başladı. Bu durum da hayat kalitesini ciddi derecede olumsuz etkileyen hemoroid vakalarının artmasına neden oluyor” diyerek yaşlıların mecmua ile gençlerin de cep telefonu ile asla tuvalete girmemesini tavsiye etti.

Yılmaz, “Türkiye’de kullanımı en hızlı alışılan teknolojik cihazların başında gelen cep telefonları artık iletişimden çok eğlence ve oyun aracı olarak kullanılmaya başladı. Son dönem yapılan bilimsel çalışmalar, tuvalette telefona bağlı gereğinden fazla oturup ıkınmanın, hemoroid ve anal fissür gibi makat bölgesi hastalıklarını arttırdığını gösterdi. Bu nedenle yetişkinlerin kendi iradeleri ile bu uyarıya dikkate almasını çocukların ise dijital cihazlarla tuvalete girmesine müsaade edilmemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.