İGC'den Ulvi Tanrıverdi'ye yapılan saldırıya kınama!

İGC'den Ulvi Tanrıverdi'ye yapılan saldırıya kınama!

 İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Ulvi Tanrıverdi'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Menemen'de Çağrı Radyo ve Çağrı Haber Gazetesinin sahibi basın emekçisi Ulvi Tanrıverdi'nin saldırıya uğramasını  İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. 

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi;

"Gazetecilere yönelik saldırılara bir yenisinin eklenmiş olmasından büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Menemen’de yaşanan olayda meslektaşımız Ulvi Tanrıverdi'nin, tehdit edilmesi, hedef gösterilmesi ve üstüne üstlük fiili olarak saldırıya uğraması, basın özgürlüğü açısından son derece üzücü, bir o kadar da düşündürücüdür.

Gazeteci Ulvi Tanrıverdi’ye yapılan saldırı düşünce özgürlüğüne, demokrasiye, halkın bilgi edinme hakkına saldırıdır. Binbir güçlük içinde habercilik yapmaya çalışan yerel basının destekleneceği yerde bir takım güç odakları tarafından susturulmaya çalıştırılması acıdır.

Saldırganlar cezasız kaldıkça, gazeteciler hedef gösterilmeye, halkın bilgi edinme hakkından rahatsız olan azmettiriciler ise karanlıkta ellerini ovuşturmaya devam edecekler. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak faillerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesinin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Basına yapılan saldırıların durdurulması için ilgili tüm kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.