İl Başkanı Sürekli'ye seçim raporu sunuldu

İl Başkanı Sürekli'ye seçim raporu sunuldu

AK Parti İzmir’de eski yönetim, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye seçim raporlarını sundu...

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Seçimlerden ardından ise AK Parti İzmir, büyük bir revizyona gitti. Aydın Şengül ve il yönetiminin istifası alınırken yerine Kerem Ali Sürekli atandı. Yeni yönetim Kurulu oluşturmak için Sürekli çalışmalarına başladı. Bunun için teşkilat ile tek tek görüşüp fikir alışverişinde bulunurken, bu çalışmaların dışında eski yönetimin yerel seçim sonuçlarının detaylı raporunu Sürekli'ye iletildiği öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre, söz konusu raporda İzmir'in 30 ilçesinin 28'inde  oyların yükseldiği görünürken 2 ilçede oyların düştüğü belirtildi. Raporda AK Parti'de olan ve kaybedilen Torbalı, Ödemiş, Menderes, Kemalpaşa ve Selçuk belediyelerinin kaybedilmesine ise ittifakların etkin rol oynadığı belirtildi. Seçimin çoklu aday yerine iki kutuplu olarak gidilmesinin İzmir'de Cumhur İttifakı'nın aleyhine sonuç doğurduğunu bu nedenle 5 ilçenin kaybedildiği ifade edildi. 

OY ARTTIRDIK!

Bu arada söz konusu raporda, 31 Mart yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir’de oyunu yükselmesine dikkat çekildi. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 32. 9, milletvekilliği seçimleri sonuçlarında ise 28.7 oy olan oy oranının 31 Mart yerel seçimlerinde ise yüzde 38.7 oranına çıktığı belirtildi. Ak Parti'nin İzmir'de en yüksek oy oranına 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın aldığı 946 941 oy ile yüzde 35.2 ye ulaşıldığı bu rakamın, 31 Mart yerel seçimlerinde Nihat Zeybekci’nin ile 1.032.020 oy alınarak yüzde 38.7'ye ulaşmasına da vurgu yapıldı. 

KEMALPAŞA ÖN PLANDA

Öte yandan Kemalpaşa Belediyesi’nin AK Parti’den CHP’ye geçmesinin ardından çalışma başlatan AK Parti İzmir, yerel seçim oy oranlarında Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Tunç Soyer’e yaklaşık 2 bin 500, Belediye meclisinde ise CHP'ye bin küsur fark atmasına rağmen, belediyeyi yaklaşık 800 oyla kaybetmesinin de söz konusu raporda yer aldığı ileri sürüldü.

Kaynak: Gerçek Haberci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.