“İslam Dünyası’nın Mekke modelini yoğrulacak dehalara ihtiyacı var”

“İslam Dünyası’nın Mekke modelini yoğrulacak dehalara ihtiyacı var”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ TÜMSİAD Manisa Şubesinin düzenlediği iftar programına katıldı.

 

Bütün yeraltı ve yer üstü zenginliklerin İslam coğrafyasında olmasına rağmen aynı zamanda gözyaşı, kan, fakirlik, mezhep-ideolojik ve etnisite kavgalarının da yine İslam coğrafyasında neşet ettiğini kaydeden Özdağ konuşmasında, “Maalesef Müslümanlar 300 yıldır muhalefetteler. Muhalefet dönemi İslam dünyası, coğrafyası ve tarihinde Mekke modelini yoğrulacak olan dehalara ihtiyaç vardı. Bu dehaların  psikoloji, fizyoloji, Matematik ve astronominin dehaları olması gerekiyordu. Maalesef onlar çıkmadılar. O nedenle İslam dünyasında fakirlik, gözyaşı ve kavgalar eksik olmuyor” dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Manisa Şubesi'nin düzenlediği iftar programı Manisa Saruhan Otelde gerçekleşti. Gerçekleşen programa Manisa İl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı İrfan Dinçer, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve işadamları katıldı. Programdaki konuşmasında TÜMSİAD yetkililerini ve dernek üyesi işadamlarını düzenledikleri program, bağış ve çalışmalarından dolayı kutlayan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Müslümanların inançları gereği dini vazifelerini yerine getirdiklerini kaydetti.  Özdağ, “Namaz kılıyor, oruç tutuyoruz ama maalesef tüm bunları yerine getiren Müslümanlar bu ibadetleri yaparken içtimai ibadetlerde geri kalıyor. Yapılan bir anket sonucuna göre İslamiyet’in İslam coğrafyasında değil de Hollanda’da yaşadığı belirtilmiş. Çünkü Müslüman Dünya coğrafyasını böldüler, parçaladılar şimdide daha rahat yönetmek için kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya devam ediyorlar. Allah İslam Dünyası’na cesur, bilgili, ahlak sahibi idareciler nasip etsin. Aynı zamanda İslam coğrafyası bilgi ve teknoloji daha fazla tanışmalı, buluşmalı. Bilgi ve teknoloji kimin elindeyse Dünya’nın efendisi de onlar oluyor. Türkiye son yıllarda beyin göçünü beyin gücüne çevirmeye çalışıyor. İslam coğrafyası da aynısını yapmaya çalışıyor. Onun için biz beyin göçünü beyin gücüne çevirmek istiyorsak mezhep, meşrep, etnisite ve ideoloji yani parti kavgalarından uzak duracağız. ‘Müminler kardeştir’ diyeceğiz” diye konuştu.

İSLAM FİKRİ, İRFANI VE VİCDANI HÜR İNSANLAR İSTER

“Allah’ın ayetlerini okuduğumuz kadar tabiatında ayetlerini doğru okumalıyız” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Bunu yapabilirsek yine efendi oluruz. Aksi taktirde sömürgeci emperyalistler bizi sürekli sömürürler. Cemaatimizi, partimizi, meşrebimizi, ekolümüzü, okulumuzu seveceğiz ama bunu kesinlikle belirli bir daire içerisinde yapacağız. Bunu yapabilirsek, fikrimiz, irfanımız ve vicdanımız hür olursa ki İslam fikri, irfanı ve vicdanı hür insanlar ister. Fikirlerimiz ne kadar bol olur ve onları çarpıştırırsak her alanda hakikat şimşeği doğar. Doğruyu, saadeti, huzuru ve güzelliği buluruz. Bunu yapabilmek için de daha çok eğitim, eğitimle birlikte kültürel hayat, ikisiyle birlikte de bilgi ve teknoloji bunu besleyecek, bir sacayağı olacak, ardından da İslam coğrafyası özlediğimiz hedefe doğru ilerleyecek” diye konuştu.

DÜNYANIN EN KIYMETLİ TOPRAKLARINDA YAŞIYORUZ

Anadolu topraklarının Dünya’nın en kıymetli ve pahalı toprakları olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Kim bu topraklara sahip olmuşsa Dünya’nın da efendisi olmayı başardı. Bunu da büyük ve güçlü ordu ve yine büyük ve güçlü ekonomi ile sağladılar. Ulus devletlerin büyük, güçlü ama aynı zamanda demokrasiye ram olmuş orduya, büyük ve güçlü ekonomiye ve de demokrasiye ihtiyacı var. Yiğit düştüğü yerden kendini belli eder. Eğer Türkiye Cumhuriyeti devleti hedeflediğimiz şekilde kalkınabilirse, bilgi ve teknoloji ile daha fazla tanışırsa, beyin göçünü beyin gücüne çevirebilirse, hür ve özgür olabilirse, her 10 yılda bir darbeleri önleyebilirse Türk ve İslam Dünyası’nın, Müslüman Kürtlerin, Balkanların, Arapların, mazlum ve masum Afrikalıların da ümidi olacak” dedi.

DÜNYA’YI PETROL DEĞİL SU SAVAŞLARI BEKLİYOR

Dünya’da bizleri bekleyen savaşlar petrol savaşları değil su ve tarım savaşları olacak” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “İslam Dünyası maalesef bilgiyle tanışmadığı için, okumadığı için, insan değerini arka plana aldığı için kavgalar ediyor, kendini geliştiremiyor. Bunun için hepimiz düşünmeliyiz. Onun için bilgiye ve ahlaka ihtiyacımız var. Ahlak sadece cinsellik noktasında bir ahlak değil, hayatımızın her safhasını kucaklayacak bir ahlak olmalı. Ürettiklerimizi, teknolojimizi ahlaka giydiremezsek o ürettiklerimiz Hiroşima, Nagazaki, Irak, Suriye, İran gibi olur. Bu yüzden ürettiklerimizi ahlaka giydirmeliyiz. Aç kaldığımızda niye aç kalıyoruz diye sormuyorsak, niye zekat, fidye veriyoruz diye sormuyorsak, nasıl insan olmalıyız diye sormuyorsak o Ramazan olmuyor. Sadece aç yaşadığımız anlar haline dönüşüyor. İslam Dünyasının bu nedenle bilgi ve teknolojiyle tanışması, kendini daha ileriye taşıması gerekiyor. Bunu da öncelikle Türkiye’nin başaracağını ve önderlik edeceğini düşünüyorum. Çağımızın Osmanlı’sı olmak için teknoloji ile bilim ile daha fazla tanışmalıyız ve üretime ağırlık vermeliyiz. 15 yıldır iktidarda olan AK Parti hizmet etmeye devam ediyor. Hizmet ettiğiniz sürece de milletin teveccühünü alırsınız. Ben hizmetin yanısıra sürekli doğruları da söylemekten yana tavrımı aldım. Önemli olan da ne olursa olsun doğruları söyleyebilmek ve doğrulardan yana olmaktır. İnsan taşıyanlar, insan unsuru taşıyanlar doğru olmak mecburiyetindeler.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.