İsmail Serim Avrupa Senior Şampiyonasında İkinci Oldu

İsmail Serim Avrupa Senior Şampiyonasında İkinci Oldu

Antalya Manavgat Sorgun Turizm Bölgesi'nde gerçekleştirilen Avrupa Senior Tenis Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden İsmail Serim 25 ülkeden 173 sporcunun katıldığı turnuvada ikinci oldu.

Dünyaca tanınan ünlü tenisçi Serim, şampiyona tarihinde ilk defa Türkiye'de gerçekleştirilen karşılaşmalarda başarıyla gerçekleştirdiği atışlar sayesinde 2. oldu. Ali Bey Resort Sorgun Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonaya  Almanya, Avusturya, Belarus, Belçika, Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Latvia, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan gibi ülkelerinde içinde bulunduğu 35 ülkeden 173 sporcu katılmıştı.

Şampiyonanın kadınlar ayağına Türkiye'den kimse katılmazken, Serim'in yanı sıra,  Ümit Aksoy, Tarık Fırıncı, Hüseyin Sagıfoğlu, İsmail Serim ve Ali Teziş de katıldı. 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+ ile 80+ yaş erkek ve kadınlar tek kategorilerinde, çiftler ve karışık çiftler kategorilerinde düzenlenen şampiyona toplamda bir hafta sürdü. Şampiyonanın kazananlarına madalya ve kupaları takdim edildi.

Dünyaca tanınan ünlü tenisçi Avrupa ikincisi oldu

Şampiyonada 80+ yaş tek kategorisinde şampiyonluk için yarışan ünlü tenisçi İsmail Serim, ortaya koyduğu performansın karşılığı olarak ikincilik aldı. Dünyaca tanınan ünlü tenisçi, üstün performans gösterdiği turnuvada, Avrupa ikincisi olmuş oldu.

Serim ilk karşılaşmasına İsveçli tenisçi Bo Hemborg ile çıktı. İsveçli tenisçiyi 6-2 ve 1-0 skorla yenen Türk tenisçi ikinci mücadelesini İsviçreli tenisçi Gerd Feiss'e karşı 6-2 ve 6-0 zafer eldi etti. İlk iki karşılaşmasını kazanarak final maçına çıkmaya hak kazanan Serim, Alman rakibi Herbert Althaus'a karşı 6-1 ve 6-3lük setlerle yenilerek Avrupa Senior Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.