İYİ Parti İzmir'de seçim heyecanı başladı!

İYİ Parti İzmir'de seçim heyecanı başladı!

İYİ Parti İzmir, il başkanını seçmek için sandık başına gidiyor.

İYİ Parti İzmir il teşkilatı bugün yeni başkanını seçecek.

Hüsmen Kırkpınar'ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından adaylığını açıklayan 5 isimden 3'ü çekilirken, Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan il başkanlığı için yarışıyor.

Bayraklarla süslenen salonda, adaylar Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan tezahüratlarla karşılandı.

'KAZANACAĞIZ, KAZANACAĞIZ, KAZANACAĞIZ'

iyi-parti-izmir-il-baskani-kirkpinar-o-hikayeyi-anlatti-ve-ekledi-aglanacak-halimize-guluyoruz-h102711-06142-1.webp

Adaylıktan çekilen Hüsmen Kırkpınar kongredeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bütün sıkıntıların sonunda İzmir il başkanlığı olarak kurulduktan 6 ay sonra seçime girdik. İzmir'de yüzde 10 oy aldık. Üye sayımız 2867'ydi. Yüzde 10 oyla her iki bölgeden milletvekili çıkardık. Üye sayımızı 30 bine taşıdık. Bu tatlı rekabetin sonucunda bir kardeşimiz benim terk ettiğim koltuğa oturacak. Kazanan iyi parti olacak. Sayın genel başkanımızın azim ve kararlılığıyla mücadeleyi Türkiye çapında ilçe ilçe gezerek milletle buluşmalarının sonucunda "Millet bizi çağırıyor' sesini duyduk. Hiç fark etmez. Biz İYİ Parti olarak İzmir'de de Türkiye'de de birinci parti olacağız Allah'ın izniyle. Biz inandık, kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız."

'BİZİM BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR'

thumbs-b-c-a7484e3ee11c4db1de8af62e88a6d0eb.jpg

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise kongredeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu süreç partimizin iktidara yürüdüğünün müjdecisidir. Partimize zarar vermemek şartıyla tartışmalar olmasına doğal kabul ederim. Kongrelerimiz demokrasi aynalarıdır. Herkes söyleyeceğini söyler. Ancak son sözü siz teşkilatlarımız ve delegelerimiz söyler. Her İYİ Partili'nin karar verirken, önce büyük Türk milletini sonra partimizi ve genel başkanımızı düşünerek karar vereceğini biliyorum. Kimi seçerseniz seçin. Onunla çalışmaktan şeref duyacağız. Kötü niyet ve nifakla bizim birliğimizi bozamazlar. 5 yıla yakın süredir grup başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmanın bana verdiği memnuniyeti kalben söylemek isterim. Kendisiyle kamuoyu önünde partimizle ilgili sorunları tartışmadık. Partimize gelen her türlü saldırıyı birlikte karşıladık. Bugüne kadar böyle oldu. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek."

'KARHOLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET'

musavat-dervisoglu-kimdir-nereli-kac-yasinda-13680979-2077-amp.jpg

Çıray'ın ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise "İzmir'de o ilçe bu ilçe yok, İzmir'de dirlik beraberlik var. Bu kongre bitecek. İl başkanımız da 30 ilçenin başkanı olacak. Süreci manipüle etmek amacıyla yanlış bir iş yapıldı. Arkasından başka bir şey çıktı. Hiçbir ilçe başkanı arkadaşımı konuyla ilgili mesul tutmuyorum. İlçe başkanı arkadaşlarımızın aldığı kararlara sonuna kadar saygılıyım. Süreci manipüle etmeye yönelik adımların atılmasını yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. İYİ Parti içinde Türkiye ile önemli bir mesele geldiğinde yetkili kurumları toplayıp soruyoruz. İYİ Parti'nin içinde bir kişinin tek başına alacağı hiçbir karar yoktur. İYİ Parti'nin içinde hiçkimsenin tek başına dayatacağı bir karar yoktur. Buna herkes dahildir. Yetkili kurullar toplanır ve karar verilir. O karar kurumsal hale geldiğinde de hepimiz ona uyarız. Biz niye kurulduk. Tek adamlar karar veriyor, memleket felakete gidiyor diye kurulduk. Onun için karholsun istibdat, yaşasın hürriyet." açıklamalarında bulundu.

Kongrede yapılacak konuşmaların ardından listeler belli olduktan sonra 672 delege yeni il başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.