İzmir Büyükşehir’den çocuklara sokak etkinlikleri

İzmir Büyükşehir’den çocuklara sokak etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinden etkilenen çocuklar için kentin farklı noktalarında düzenlediği etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığına bağlı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü; pandemi sürecinden etkilenen çocukların açık alanlarda sosyalleşmesi, psikososyal, fiziksel ve bilişsel gelişiminin desteklenmesi amacıyla kentin farklı noktalarında eğitmenler eşliğinde düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor. Pandemi süresince online ve pandemi koşullarına uygun olarak merkezlerde yüz yüze devam eden etkinliklere ek olarak 22 Mart 2021 tarihinden itibaren başlayan sokak atölyesi çalışmaları İnciraltı Kent Ormanı, Karşıyaka Evlendirme Dairesi ve Bornova Büyükpark çevresi olarak belirlenen üç noktada pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 17.30 – 19.30 arasında yapılmaya devam edilecek.

s255035.jpg

Kadifekale’de de etkinlik var

Ayrıca Kadifekale Kent Bostanı ve Yaşayan Parklar Projesi kapsamında Kadifekale bölgesinde yaşayan çocuklar için salı ve perşembe günleri 18.00 ile 20.00 arasında sokak etkinlikleri kapsamında oyun atölyeleri ve spor oyunları da yapılıyor. Etkinliklerde geleneksel oyunlarla çocuklarda kültürel hafıza yaratılması, sanat, hareketli oyun ve masa etkinlikleriyle çocukların becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

s499012.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.