İZMİR’DE ANKET VURGUNU!

İZMİR’DE ANKET VURGUNU!

İzmir Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde anket yapıyoruz diyerek vatandaşları durduran kişilerin, anket sonunu attırdıkları imzalarla vatandaşlara borç senetlerine imza attırdıkları, icra koyup tahsil etmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Medya Ege- Özel Haber/ İzmir’in en işlek caddelerinden birisi olan Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde akıl almaz dolandırıcılık olayının geçmişi 3 yıl öncesine dayanıyor. Üç yıl önce Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde anket çalışması adı altında çalışma yapan bir grubun, anket sorularının sonunda vatandaşlara imza attırdı. Aradan 3 yıl geçtikten sonra anket çalışmasına katıldığını sanan ve altına imza atanların borç senedine imza attıkları, evlerine gelen icra takibiyle ortaya çıktı.

20220802-172019.jpg

Anket yapıldığında atılan imzalarla bir yayın kuruluşundan ansiklopedi almış gibi gösterilen vatandaşlara Eskişehir İcra Dairesi çıkışlı senetlerinin icra takibi emri gönderildi. Bu kâtiplerden birinin mağduru olan üniversite öğrencisi Erdoğan Tay, yaşadığı olayı ve sonrası başına gelenleri şöyle anlattı: “Arkadaşlarla o zaman 17 yaşında üniversiteye hazırlanan çağlardaydık hepiniz, Kıbrıs Şehitler Caddesi’nden geçerken önümüzü kesen bir grup anket yaptıklarını belirterek bizden destek istediler. Makara kukara yaparak anketlerine katıldık. Sözlü cevaplar verdikten sonra vaktimiz kısıtlı olduğu için ayrılmak istedik, onlarda sonuna imza atın gerisini biz doldururuz dedikleri için biz de kâğıtların sonuna imzalarımız attık. 3 yıl sonra hiç bilmediğim bir yayın kuruluşundan, hiç bilmediğim bir kişinin benden ve arkadaşlarımdan senet alacaklısı olarak bizleri icraya vermişler. İcra kâğıtları gelince ve düşününce o dolandırıcılık anket çalışmasının sonucu olduğunu hemen anladık. Çünkü biz arkadaşlarla birlikte başka bir yerde başka bir şey yapmadık. “ dedi.

20220802-172012-001.jpg

Senedi takibine itiraz ettiklerini, senedi elinde bulunduranlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tay, “Bize bir toplu iğne bile vermeden, neyi sattıklarını ve bu senedi neye karşı aldıklarını onlar da göstersinler. Bu kadar basit dolandırıcılık yapmanın bedelini de yargı önünde verecekler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.