İzmir'de belediye başkanı resmen DSP adayı oldu!

İzmir'de belediye başkanı resmen DSP adayı oldu!

Flaş gelişme...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik belirlenen seçim takvimine göre son gününde CHP’den istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek DSP’ye geçerek buradan aday oldu.

tayfur_cicek_yeni_statdaki_ilk_karsilasma_oncesinde_konusma_yapti_3_0ec94baf1e21ab570f92.jpg

Çiçek yaptığı açıklamada, “CHP son genel seçimlerde iki katı oy almasına rağmen son genel seçimlerde Ankara’da liderlerin masa başı toplantılarıyla Tire’yi İYİ Parti’ye bırakıldı. Halka rağmen bu tür anlaşmalar bence geçersizdir. Toplumdan gelen yoğun istek bizi son güne bekletti. DSP’de siyaset için değil kent için bir araya geliyoruz” dedi.

Çiçek, belediye binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “ CHP sen genel seçimlerde iki katı oy almasına rağmen son genel seçimlerde Ankara’da liderlerin masa başı toplantılarıyla Tire’yi İYİ Parti’ye bırakıldı. Halka rağmen bu tür anlaşmalar bence geçersizdir. Halkın iradesi önemlidir. Beni bu makama Ankara’dakiler getirmedi, halkın iradesi getirdi. Emeklilik planları yapıyordum. CHP’den 67 yıl sonra seçim kazandık. Belediyemiz çevre ilçelere göre gayet iyi durumdadır. Sürekli büyüttük kenti.  99’da aday olmuştum 10 rakibim vardı. Demokrasi budur. Her partinin adayı vardı. Şimdi genel seçim gibi cepheler oluştu. Asla tasvip etmiyorum. Belediye başkanlığı halka hizmet makamıdır. Ankara’da işin oldu bittiye getirilmesi halka saygısızlıktır.  Tire marka şehir olacaktır. O yolda hızla ilerliyor. Yapılacak daha çok iş var. Bu işleri yapmak için vatandaş karar verecek. Toplumdan gelen yoğun istek bizi son güne bekletti.  DSP’de siyaset için değil kent için bir araya geliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum