İzmir'de dev uyuşturucu operasyonu!

İzmir'de dev uyuşturucu operasyonu!

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonda 350 kg uyuşturucu madde ele geçirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucunun sokak düzeyli mücadelesine ilişkin etkinliğin arttırılarak sokaklarda uyuşturucu maddelere ulaşılabilirliğin engellenmesi, kalıcı sonuçların alınması, terör örgütü bağlantılı işlenen uyuşturucu faaliyetlerin ve bu yolla elde ettikleri gelirin önlenmesine, torbacı tabir edilen sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde; ‘‘H. isimli bir şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığına’’ dair edinilen bilgiler üzerine, 27.02.2018 günü yapılan operasyonda; H.A.(37), M.Ç.A.(34) ve M.B.D.(30) isimli şahısların kullanmış oldukları 35 XX XXX plaka sayılı lüks panelvan tipi araç yapılan takip neticesinde İzmir-Çeşme otoban yolunda durdurularak şahıslar gözaltına alınmıştır.

whatsapp-image-2018-02-28-at-15.22.38.jpeg
Yapılan aramalarda;  35 XX XX plakalı araç içerisinde satışa hazır hale getirilmiş 17 adet büyük boy siyah naylon poşet içerisinde 350.000 gr. (350 kg.) Scanc Maddesi (genetiği değiştirilmiş esrar maddesi), Konak İlçesi bulunan ikamette yapılan aramada ise;  Meşe olarak tabir edilen satışa hazır hale getirilmiş vaziyette Kokain Maddelerine ve uyuşturucu maddelerinin içimi için kullanılan aparat ele geçirilmiştir.


Olayda yaklanan şüpheliler hakkında ‘‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak’’ suçundan tahkikat yürütülmüş, H.A.(37), M.Ç.A.(34) ve M.B.D.(30) isimli şahıslar çıkarılmış oldukları mahkemece TUTUKLANARAK ceza evine gönderilmiştir.


İzmir Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin AŞKIN “Çağımızın en büyük iki belası birisi terör diğeri de uyuşturucu. Biz terörle olduğu kadar uyuşturucuyla da bütün gücümüzle savaşıyoruz ve savaşacağız.


Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayana kadar, bu sokaklarda, bu mücadele, bu savaş sonuna kadar devam edecektir. İzmir Halkı rahat olsun. Biz sokaklarımızı uyuşturucu belasından temizlemeye kararlıyız.


Whatsapp uyuşturucu ihbar hattımıza (0552 155 35 35) vatandaşlarımızdan gelecek olan ihbarlarımızı bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.