İzmir'de o belediyeye icra kıskacı!

İzmir'de o belediyeye icra kıskacı!

Borç miktarının 200 milyon lirayı aştığı öğrenildi.

İzmir'de MHP'li Aliağa Belediyesi’nin borç miktarının 200 milyon lirayı aştığı, İzmir ve Aliağa İcra Dairelerinden sürekli yeni ödeme emirlerinin geldiği öğrenildi. İddiaya göre belediye ile  iş yapan pek çok firmanın uzun süredir ödeme beklediği, seçim tarihinin yaklaşmasıyla alacaklarını tahsil edebilmek için harekete geçerek icra takibi yoluna gittikleri belirtildi.

aliaga-belediyesi-ne-icra-kiskaci.jpg

Belediye personelinin maaşlarını ödeyemediği iddia edilen, son iki aydır da eksik ve gecikmeli olarak ödeyebildiği belirtilen Aliağa Belediyesi’nin çeşitli firmalara yaptırdığı işler dolayısıyla davalık olduğu ve bazı alacaklı firmaların Aliağa Belediyesi’ne icra takibi başlattığı öğrenildi.

Çeşitli kalemlerde toplamda 200 milyon liranın üzerinde borcu olduğu ifade edilen Aliağa Belediyesi’nin 2018 yılında ihaleye çıkardığı ve doğrudan temin yoluyla sağladığı bazı mal ve hizmetler karşılığında taahhüdünü yerine getirmediği gerekçesiyle sadece üç firmaya bulunan 20 milyon liradan fazla borç için Aliağa ve İzmir İcra Daireleri tarafından ödeme emri çıkartıldı.

İlçe sınırları içerisinde muhtelif yerlere halı saha yapımı, kentpark yapım işi, kent içi aydınlatma, beton parke bordür döşeme ve ulaşım gibi hizmetlerden kaynaklanan alacakları için sözkonusu firmalar sözleşme, hak ediş, fatura ve hesap gereği bakiye alacaklarını gerekçe göstererek yetkili mahkemelere başvurdular.

Edinilen bilgilere göre seçim sonrasına kadar süre istenen ve alacaklarının tahsili için yasal yollara başvurmak üzere bekleyen pek çok firma daha bulunmakta.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar durumun vehametine dikkat çekerken, öte yandan ödemelerin seçim sonrası yeni gelecek yönetimi zorda bırakmak için özellikle yapılmadığı ve eldeki bütçenin seçim kampanyası için harcanıyor olabileceğini de ihtimal olarak belirtiyorlar.

Kaynak: Gazete Aliağa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.