İzmir'de Tunç Soyer dönemi resmen başladı

İzmir'de Tunç Soyer dönemi resmen başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kültürpark 4 Nolu Hol’de mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Şaziye Kitapçı’dan aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 31 Mart yerel seçimleri sonucunda gelen Tunç Soyer, seçim kurulundan mazbatasını aldı. Kültürpark’taki 4 nolu holde coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Soyer burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li belediye başkanları ve partililer katıldı.

soyer_mazbatasini_aldi_ankara_ve_istanbula_mesaj_verdi_h27535_9ab89.jpg

Soyer’e törende eşi Neptün Soyer ve kızları da eşlik etti. Soyer, “Tarihi milattan önce 6 bin 500 yıl öncesine giden 8 bin 500 yıllık şehre belediye başkanlığı seçilmenin büyük gururunu yaşıyorum. İzmir’in 35’inci belediye başkanıyım. Gerçekten çok büyük bir gurur. Bugün efsane Büyükşehir Belediye Başkanımız merhum Ahmet Piriştina’nın doğum günü. Onun efsanesine sahip çıkacağım. Bu bir nöbet. Nöbetin sonunda gururla bırakmayı bileceğiz. Umarım Ankara’da, İstanbul’da o koltukları bir türlü boşaltmayanlara ders olur. Bana oy veren vermeyen herkesin bu kentte daha büyük onur duyarak yaşaması için, bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım” dedi. Soyer’i yeni seçilen ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, il örgütünün temsilcileri yalnız bırakmadı. Soyer daha sonra 15 yıldır koltukta oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan görevi devralmak için belediyeye geçti. Tarihi millatan 6 bin 500 yılı öncesine gider  bir şehirde belediye başkanını olmanın büyük grurunu yaşıyoruz. 35 belediye başkanı lodum. Çok gurur duyduğum, aynı zamanda izmir ali aştının doğum günün bugün bu görevi devir alıyorum. Şunu da biliyorum ki bu bir nöbet yeri geldiğinden bunun grurla bırakcağız. İstanbul ankara da bu koltuğu boşalmayanlara da ders olur. Bu kente büyük bir grur yaşattıkları ve bu kenti koruyup kollayacağımı canla başla aşkla koruyacağım."

syooweew.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.