İZSU açıkladı: Barajlarda son durum ne?

İZSU açıkladı: Barajlarda son durum ne?

İZSU Genel Müdürlüğü, güncel baraj doluluk oranlarını paylaştı. İZSU verilerine göre; 2024 yılının ilk ayına ait barajların doluluk oranında, geçen yıla göre kısmi artış yaşandığı görülürken bazı barajların doluluk oranlarının ise düştüğü kaydedildi.

MEDYA EGE - İZSU Genel Müdürlüğü, Ege'de yer alan barajların güncel baraj doluluk oranlarını paylaştı. Buna göre son yağışlardan sonra bazı barajların doluluk oranlarında artış görülürken bazı barajlarda ise su seviyesinin azaldığı kaydedildi.

izsu2.jpg

Paylaşılan verilerde en fazla doluluk oranına sahip olan barajın yüzde 75,42 oranla Güzelhisar Barajı olduğu görüldü. 2. sırada ise yüzde 41,28 seviyesinde Balçova Barajı yer aldı. Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nın doluluk oranının yüzde 33,52 olduğu görülürken Tahtalı Barajı'nın yüzde 30,84 doluluk oranına sahip olduğu kaydedildi. Ürkmez Barajı'nın ise doluluk oranı yüzde 28,67 seviyesinde olurken en az doluluk oranına sahip barajın yüzde 5,65 ile Gördes Barajı olduğu görüldü.

izsu.jpg

Öte yandan İZSU tarafından yayınlanan verilerde, 2024 yılına ait barajların doluluk oranında, geçen yıla göre kısmi bir artış yaşandığı görüldü. Yayınlanan verilere göre; Güzelhisar Barajı doluluk oranının 2023 yılında yüzde 61,05 oranında olduğu görülürken bu yıl oran, yüzde 75,42 seviyesine yükseldi. Geçen yıla göre, doluluk oranında makas aralığının en geniş olduğu barajın, doluluğu yüzde 28,93'ten yüzde 41,28'e yükselen Balçova Barajı olduğu kaydedilirken Gördes Barajı'nın da geçen yıla oranla yüzde 4,25'ten 5,65 seviyesine yükseldiği görüldü. Doluluk seviyesi 2023 yılına oranla düşen barajlar arasında ise; doluluğu yüzde 43,38'den yüzde 33,52'ye gerileyen Alaçatı Kutlu Aktaj Barajı, doluluğu yüzde 39,12'den yüzde 28,67'ye gerileyen Ürkmez Barajı ve doluluğu yüzde 40,10'dan 30,84'e gerileyen Tahtalı Barajı yer aldı.

1-aliaga-izmirde-en-yuksek-doluluk-guzelhisar-barajinda.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.