Kâhin değilim!

Kâhin değilim!

Ali Eyce yazdı...

Ne olacak Mart seçimlerinde sonuç?

Hangi ilçede, hangi aday kazanabilir?

Türkiye’de ne olur, İzmir’de ne olur, Karabağlar ’da ne olur?

Kâhin: Gelecekle ilgili olarak görünmez evrenden haber vermek, geleceği bilmek savında olan kimse.

Benim böyle bir savım hiç olmadı, olamaz da. 

Çünkü bende kâhinliğin kırıntısı dahi yok.

Ben yarın ne olacağımı dahi bilemeyen bir yaşam içinde yuvarlanıp, gidiyorum. Büyük planlar dahi yapmıyorum. Yaptığım en büyük plan, akşamları uyuyacağım saati bilmek, hafta sonu statta veya televizyondan maç izlemek.

Dünyanın en ciddiye alınan haini Nostradamus Türkiye’deki 31 Mart seçimlerinden haberi hiç olmamış. Astrolojiden faydalanarak kehanetlerinde kesin zamanlama verileri kullanan ilk kâhin olan Nostradamus'un 2019 Türkiye kehanetleri var. O da, Türkiye ile Yunanistan’ın geceler boyu sürecek bir savaşa gireceği, bunu ülke ismi vermeden bir ülke, Ege ile Karadeniz arasında geçerek Yunanistan ve Türkiye’ye karşı yola çıkacak ve ardından iki ülke askeri savaşa gireceği.

Nostradamus’tan gibi davranıp Mart seçimlerinin Türkiye’de Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında geçeceğini söylemek için de zamanlama olarak geç kaldım sanırım.

Yani benden kâhin, mahin olmaz!

Tahmin yürüterek, sayısal loto oynar gibi, bir şeyler söylemeye ise hiç ihtiyacım yok. Çünkü bu şehirde belediye başkanı kim olursa, olsun odan bir vatandaş olarak beklentilerim dışında hiçbir şey yok.

Siyasi kulis yapanların, akıllarından, gönüllerinden geçen tahminlerine de saygım var. Bunları yaparak siyasete öyle ya da böyle heyecan katıyorlar.

Bazen kendimi tutamayıp, onların heyecanlarına ben de sözlü olarak katıldığım anlar oluyor. Netice de ortada bir takım iddialı açıklamalar olunca, herkes gibi içimizdeki ‘ben bilirim’ dürtüsünü tutamadığım anlar da oluyor.

‘O iyi aday, bu adayla bu ilçede zor, o ilçede teşkilat tepkili, burada başkan istenmiyor vs.’ söylemlerinin havada uçuştuğu sırada lafa tam ortadan giriyorum,

Beyler,  Cumhur İttifakı çalışmalara önden başladı. Adaylar, seçim programları, projeler ve yapılacaklar neredeyse tamamlanmak üzere. Millet İttifakı biraz geriden geliyor. Tam olarak tüm adayları, seçim programını ve projelerini hünüz açıklanmış değil.

Güreş de tek başına oynanan bir oyun değil.

İnsana Dair:
Kadınlara seçme hakkı hiç verilmeseydi, o zaman emek harcanarak savaştan sonra her seçim kazanılabilirdi. 
Kenneth Robert Livingstone

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.